Τεχνολογία

Στη Βρετανία ο πρώτος φανός που ανάβει με ακαθαρσίες σκύλων

Ακούστε το άρθρο

Το ρητό ‘όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και “ξέρετε τι” πατεί’ έρχεται να εξαλειφθεί από την καθημερινότητα των Βρετανών. Γιατί; Μόλις τοποθετήθηκε στην περιοχή Μάλβερν Χιλς του Γουορσεστερσάιρ ένας φανός, μια λάμπα του δρόμου, που φέγγει με τη βοήθεια των συμπαθών τετράποδων. Πώς; Οι ιδιοκτήτες τους συλλέγουν, ως οφείλουν, τις ακαθαρσίες των σκύλων και τις απορρίπτουν στο ειδικό δοχείο στη βάση της λάμπας.

Στη συνέχεια τραβούν έναν μοχλό, με αποτέλεσμα τα περιττώματα να εισέρχονται εκεί, να αναδεύονται και να διασπώνται από μικροοργανισμούς παράγοντας μεθάνιο, που δίνει φως στη λάμπα και λίπασμα. Για την ακρίβεια, οι ιδιοκτήτες σκύλων παρακινούνται να στρίψουν τον μοχλό πέντε φορές, ώστε να διασπάσουν τα περιττώματα επιταχύνοντας κατά κάποιο τρόπο τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του 10 σακκούλες μπορούν να δώσουν ενέργεια για να ανάβει η λάμπα επί δύο ώρες. “Το φωταέριο εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων και τους δείχνει πως ακόμη και τα περιττώματα σκύλων έχουν αξία” αναφέρει ο Brian Harper που ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στη μηχανή τα τελευταία τρία χρόνια. Το επόμενο βήμα για τον εφευρέτη είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρκων και τεχνολογιών.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα