Super league

Η στιγμή που ο οπαδός του ΠΑΟ πετά την μπύρα στον ‘Ίβιτς

Ακούστε το άρθρο

Δυο φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη στιγμή που ο οπαδός του ΠΑΟ πετά και χτυπά τον προπονητή του ΠΑΟΚ με κουτάκι μπύρας, έρχονται στη δημοσιότητα.

Η πρώτη, είναι η στιγμή της εκτόξευσης από τον οπαδό που φορά την πράσινη φανέλα, ενώ η δεύτερη είναι η στιγμή που το κουτάκι της μπύρας βρίσκει στο κεφάλι τον Ίβιτς.

Είχε προηγηθεί η πρόσκρουση του αντικειμένου πάνω στο σκέπαστρο του πάγκου της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να καταλήξει με δύναμη στο κεφάλι του Σέρβου προπονητή, έχοντας στο μεταξύ -όπως σημειώνουν οι σχετικές πληροφορίες- “αποτινάξει” κατά την αρχική πρόσκρουση σημαντικό τμήμα από το περιεχόμενο του.

Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ως πολύ σημαντική τη συμβολή των υπεύθυνων της ομαδας του Παναθηναικού για την αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, όχι όμως και καθοριστική.

Στην ειδική υπηρεσία της αστυνομίας, δόθηκαν τα βίντεο και μια … “πανοραμική” φωτογραφία με πάνω από 200 άτομα που κάθονται στην κερκίδα πάνω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, με τους περισσότερους να φορούν πράσινες φανέλες. Όπως προέκυψε, λίγο πριν από την εκτόξευση του μεταλλικού αντικειμένου, ο οπαδός έφυγε από τη θέση του, πολλές σειρές πάνω από τα κάγκελα, εκτόξευσε το κουτάκι μπύρας, κοντοστάθηκε και μετά επέστρεψε στη θέση του.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι παρατηρήθηκε αναλογικά μεγάλη χρονική απόσταση στις ώρες καταγραφής του βίντεο από την είσοδο των οπαδών και του βίντεο που κατέγραψε την τοποθέτηση στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξακριβωθεί πότε μπήκε ποιος και πότε ποιος έφτασε στην κερκίδα.

Το γεγονός επίσης ότι ο 22χρονος φοιτητής πήγε με το εισιτήριο διαρκείας του πατέρα του υπήρξε καθοριστικά ανασταλτικός παράγοντας για την εξακρίβωση της ταυτότητας του, καθώς ουδείς τον γνώριζε. Απαιτηθηκε ως εκ τούτου μεγάλη σειρά κατάθεσεων, για να μπορέσουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας όπως άλλωστε συμπεραίνεται από το περιεχόμενο της δικογραφίας, να ταυτοποιήσουν τον δράστη με το πρόσωπο του φοιτητή.

Πηγή&φωτό: bloko.gr

Όλη η επικαιρότητα