Ποδόσφαιρο

Στην αιωνιότητα ο Νίκος Κουτσογιάνης – Πένθος για την οικογένεια του Πανηλειακού

Το αιτωλοακαρνανικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Παναιτωλικού πενθούν για την απώλεια του.

Το αιτωλοακαρνανικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Παναιτωλικού πενθούν για την απώλεια του Νίκου Κουτσογιάννη.

Δέκα χρόνια, 210 συμμετοχές, 118 γκολ. Ο Νίκος Κουτσογιάννης, κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία και θρύλος του Παναιτωλικού δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ο Νίκος Κουτσογιάννης γεννήθηκε το 1940 και εκτός από τη δεκαετή του παρουσία στον Παναιτωλικό ως ποδοσφαιριστής, υπηρέτησε τον Τίτορμο και από το πόστο του προπονητή ανά διαστήματα, αναδεικνύοντας πλήθος ποδοσφαιριστών. Όσοι έζησαν από κοντά τη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα στον Παναιτωλικό, έχουν να θυμούνται τις δαντελένιες βραζιλιάνικες κινήσεις του με την μπάλα στα πόδια στις επιθέσεις του προς την αντίπαλη περιοχή.

Τη σεζόν 1970 – 72 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον Πανηλειακό

Ο αείμνηστος» Νίκος Κουτσογιάννης αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανηλειακού στο διάστημα 1970 – 72 με προπονητή τον Κώστα Νεστορίδη, με ιδιαίτερη επιτυχία ως δεξιός εξτρέμ! Ενώ την περίοδο 1977 – 78, ήρθε στον Πύργο για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά ως προπονητής  επί προεδρίας στον Πανηλειακό του Γιώργου Τζέμου! Η τρίτη και τελευταία του παρουσία στην Ηλεία, ήταν στα πρώτα χρόνια της προεδρίας στον Πανηλειακό του Σάκη Σταυρόπουλου, παραμένοντας για μια σεζόν, στο ξεκίνημα εκείνης της μεγάλης ομάδας του Πύργου! Ένας από τους παίκτες που τον θυμούνται ως προπονητή του, ο παλαίμαχος παίκτης του Πανηλειακού Αντώνης Κουβελιώτης μας είπε για τον αείμνηστο Νίκο Κουτσογιάννη:

«Τον θυμάμαι  ως ποδοσφαιριστή με τέλεια σωματική διάπλαση, με λατινοαμερικάνικη φαντασία στο παίξιμό του, και έναν ακραίο κυνηγό υψηλού επιπέδου. Ως προπονητή δε ακόμα περισσότερο, πολύ σοβαρό με γνώσεις στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερο πάθος, το οποίο μας το μετέφερε και σε εμάς, κάτι που έβγαινε στο γήπεδο. Καλό ταξίδι Νικόλα».

Όλη η επικαιρότητα