Ελλάδα

Στην αντεπίθεση η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη: «Απαντά» με αγωγή

Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση περνά η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά του Νίκου Κουρή, με την οποία ζητούσε να πάψει ο 54χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν παραστάθηκε στη συζήτηση επί της αίτησης, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, αλλά ούτε εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά δικαιώματά της από τον Νίκο Κουρή, ο οποίος δήλωνε γιος εκτός γάμου του μεγάλου μουσουργού, με συνέπεια η αίτησή της να κριθεί απαράδεκτη λόγω αοριστίας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο δικηγόρος της Βασίλης Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε πως τόσο εκείνος όσο και η εντολέας του δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση σχετικά με το πότε επρόκειτο να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, με συνέπεια να μην είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, είπε, θα «απαντήσουν» με την κατάθεση αγωγής. Από την πλευρά του, ο Νίκος Κούρης, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day», δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων.

«Αυτή η απόφαση ήρθε να επιβεβαιώσει όσα γράφει ο Μίκης στη διαθήκη του για μένα. Ο Μίκης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Οταν κάποιος επισκεπτόταν τον Μίκη στο σπίτι του και τύχαινε να είμαι κι εγώ μπροστά, ο ίδιος με σύστηνε ως Νίκο Θεοδωράκη» είπε και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έτυχε να μιλήσει με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε. Επιθυμία του Μίκη ήταν να υπάρχει μια συνεργασία σε όλους τους τομείς που αφορούν τη μουσική. Το αναφέρει και στη διαθήκη του, και μάλιστα το επισημαίνει ειδικά στην οικογένεια.

Οπότε, πιστεύω ότι η απόφαση έρχεται να ενισχύσει τις επιθυμίες του Μίκη. Καθένας έχει χαράξει και έχει πάρει τον δρόμο του. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να διεκδικήσω μερίδιο της περιουσίας.

Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, θα έρθει η ώρα που θα έχουμε μονοιάσει. Την αγαπώ τη Μαργαρίτα, να είναι καλά. Η Μαργαρίτα είναι καλός άνθρωπος κατά βάθος και, αν νιώσει αυτά που πρέπει, θα είναι μπροστά σε οποιονδήποτε πάει να με πειράξει» κατέληξε.

Όλη η επικαιρότητα