Categories: Ελλάδα

Στην Αθήνα το απόγευμα το Άγιο Φως

Share

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που θα λάβει χώρα σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει επίσης συνάντηση. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Θα έχω την τιμή να παραστώ στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην μαρτυρική Ουκρανία όπου ζει ένα ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης παραμένει εξόχως επίκαιρο», δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών πως η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ, γίνεται με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.