Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην «Ecowaste» η επεξεργασία απορριμμάτων

kalamata2.jpg
Ακούστε το άρθρο
Κι ενώ τα προβλήματα και μια σειρά από ερωτήματα για την τύχη του διαγωνισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο εξακολουθούν να «ταλαιπωρούν» τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους πολίτες, ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε υπογραφή συμφωνητικού με την εταιρεία «Ecowaste».
 
Θα έχει ισχύ ένα χρόνο και υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του εκπροσώπου της εταιρείας Χρήστου Αρβανιτάκη. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να καταβάλει περίπου 2.100.000 ευρώ. Η εταιρεία θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια του Δήμου στον Ταΰγετο, στον αδειοδοτημένο χώρο στη Μαραθόλακκα.
 
Σύμφωνα, πάντα, με το συμφωνητικό, η εταιρεία θα παίρνει όλα τα σκουπίδια, θα αφαιρεί τα ανακυκλώσιμα που θα τα εκμεταλλεύεται η ίδια, θα αφαιρεί επίσης τα οργανικά και θα τα επεξεργάζεται, ώστε να γίνει υλικό για την επικάλυψη των σκουπιδότοπων του Δήμου.
 
Τα υπολείμματα που θα μένουν η εταιρεία θα τα απομακρύνει με δική της ευθύνη και δαπάνη. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται βέβαια εδώ και καιρό, όμως, τώρα υπογράφτηκε η νέα σύμβαση διάρκειας ενός χρόνου, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη. Το συμφωνητικό ορίζει ότι η εταιρεία για κάθε τόνο σκουπιδιών θα πληρώνεται με 65,4 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Όλη η επικαιρότητα