Ηλεία

Στην εντατική ο 52χρονος που έπεσε στη φωτιά της Νεμούτας

Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσειου νοσοκομείου στην Ελευσίνα ο 52χρονος που τραυματίστηκε προχθές το βράδυ στη Νεμούτα, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους πυροσβέστες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε προχθές το βράδυ από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου στην Ελευσίνα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Η κατάσταση της υγείας του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών καθώς και των εκπροσώπων του δήμου, της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής…

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες έδωσαν και χθες σκληρή μάχη με τις φλόγες στη Νεμούτα, καθώς σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα, δυσκολεύοντας το έργο τους. Στο σημείο παραμένουν περίπου 25 οχήματα με 50 άτομα συν δύο πεζοπόρα τμήματα, μαζί με οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της ΠΕ Ηλείας, ενώ το πρωί έγιναν ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Πατρών για το ενδεχόμενο εμπρησμού. Από χθες λαμβάνται μαρτυρικές καταθέσεις για να σχηματιστεί δικογραφία, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διαφύλαξη και η προστασία της περιοχής, καθώς η ορεινή ζώνη της Ολυμπίας αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Με βάση τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις, έχουν καεί περίπου 100 στρέμματα δάσους, κυρίως υπόροφος βλάστηση και χαλέπιος πεύκη, που έχει προέλθει από φυσική αναγέννηση μετά την πυρκαγιά του 1998. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, διότι συνδυάζει μοναδικές διαδρομές, με καταρράκτες και μονοπάτια. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην προστασία του φυσικού τοπίου και να το περιφρουρήσουμε, διότι αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα», σημείωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Λάττας.

Όλη η επικαιρότητα