Ποδόσφαιρο

Στην εθνική Ιορδανίας ο Πυργιώτης, Άγγελος Χαντί!

Ακούστε το άρθρο

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταγράψει αρκετά χιλιόμετρα στα γήπεδα της Super League Σουρωτή και της Football League τα τελευταία χρόνια με αξιοπρεπή παρουσία.

Φέτος, μετρά ήδη τρία γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Football League. Έχει σκοράρει με τη φανέλα του ΟΦΗ στις νίκες με Αιγινιακό (6-0) και Πανσερραϊκό (εκτός έδρας 0-2). Στο Κύπελλο Ελλάδας σημείωσε το μοναδικό γκολ της νίκης (1-0) επί του Πλατανιά.

Λίγοι όμως γνώριζαν πως κατά το… ήμισυ ο Πυργιώτης Άγγελος Χαντί έχει καταγωγή από την Ιορδανία (ο πατέρας του)!

Στα 28 του χρόνια, αφού δεν κατάφερε να κληθεί ποτέ στην εθνική ομάδα της Ελλάδας, έλαβε το… προσκλητήριο από την αντίστοιχη της Ιορδανίας πριν από δέκα ημέρες!

Επίσημα δηλαδή όχι, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ώρες, όμως σε επικοινωνία που είχε η ομοσπονδία με τον ίδιο και τον ΟΦΗ, έκανε γνωστές τις προθέσεις της.

Συνεργάτες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζαμάλ Αμπού-Αμπέντ, τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό και τον ειδοποίησαν για την κλήση του με τον ίδιο να δηλώνει:

«Είναι τιμή για μένα που θα αγωνιστώ με την πατρίδα του πατέρα μου. Σίγουρα πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία που θέλω να ζήσω», είπε ο άσος του ΟΦΗ και συνέχισε: «Στην ομάδα δεν είχαν φυσικά κανένα πρόβλημα και στηρίζουν την απόφαση μου, αφού λίγοι ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό καλούνται στην Ιορδανία».

Σε ερώτηση για το αν έχει ταξιδέψει ποτέ στη χώρα μας απάντησε με ειλικρίνεια: «Μόνο μία φορά! Και αυτή σε μικρή ηλικία, οπότε αυτή θα είναι η δεύτερη. Πολλά μάλιστα έχουν αλλάξει από τότε.

Μου έβγαλαν εισιτήρια από την ομοσπονδία και στις 21 Ιανουαρίου αναχωρώ. Νομίζω στις 25 παίζουμε φιλικό και την επομένη επιστρέφω στην Ελλάδα».

Η εθνική Ιορδανίας θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ, ενώ θα είναι παρούσα στο Asian Cup του 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στα ΗΑΕ.

Όλη η επικαιρότητα