Ελλάδα

Στην Εύβοια ο Μητσοτάκης: Άμεση αποτύπωση της καταστροφής – Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός

Ακούστε το άρθρο

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, το προσωπικό του δήμου και της Περιφέρειας και τους εθελοντές για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πυρκαγιά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εύβοια…

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στα Ψαχνά λίγο μετά τη 13:00, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Τέτοια φαινόμενα δυστυχώς θα έχουμε και στο μέλλον. Οφείλουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους», πρόσθεσε.

«Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών», είπε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να κάνει «δραστικές παρεμβάσεις» στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

«Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε, τονίζοντας πως θα χρειαστεί εγρήγορση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

via

Όλη η επικαιρότητα