Πολιτική

Στην Ιερά Σύνοδο o Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακούστε το άρθρο

Στην Μονή Πετράκη στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε η Ιεραρχία.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο ηγούμενος και άναψε ένα κερί. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «είναι μεγάλη μας τιμή». «Η τιμή είναι δική μου», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στην αρχή της συνεδρίασης του απονεμήθηκε το μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης.

Η είσοδος του πρωθυπουργού έγινε από την οδό Γενναδίου όπως είθισται για τους αρχηγούς κρατών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους ιεράρχες να είναι πιστή η τήρηση των μέτρων κατά την διάρκεια των εορτών. Επίσης, θα καλέσει τους Μητροπολίτες να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ιερείς να εμβολιαστούν.

(Ξένη Δημοσίευση) Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (Δ) υποδέχεται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Α) κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστην και θα μιλήσει στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ΔΙΣ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Όλη η επικαιρότητα