Ηλεία

Στην Ηλεία το 2ο Συνέδριο Palso

Ακούστε το άρθρο

*Με διοργανωτή και «οικοδεσπότη» τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας

«Ξένες Γλώσσας και Δια Βίου Εκπαίδευση» είναι το θέμα του 2ου Συνεδρίου Palso Δυτικής Ελλάδας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 15 έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στον Πύργο. Την διοργάνωσή του έχει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο.

Το συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία των αντίστοιχων συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας, της Αχαϊας, της Ζακύνθου, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας, ενώ σημαντική είναι η συμβολή Ηλείων επιχειρηματιών και Ηλειακών εταιριών και βιοτεχνιών στην διοργάνωσή του, ως χορηγοί.

«Η ραγδαία ανάπτυξη της γνώσης και η ανάγκη του ανθρώπους για εξέλιξη και επιβίωση, καθώς και οι εξελίξεις της τεχνολογίας στηρίζουν αυτή την παγκόσμια τάση που δημιουργήθηκε για τη «δια βίου μάθηση». Πλέον, κατάλληλος χρόνος για μάθηση είναι ολόκληρη η ζωή. Το θέμα του συνεδρίου μας λοιπόν, πιο επίκαιρο από ποτέ, θεωρούμε πως θα είναι τροφή για σκέψη και σημαντική ευκαιρία για άντληση γνώσης και ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων με την ενεργό συμμετοχή όλων μας», λέει στην εφημ. «Πατρίς» η πρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Χριστίνα Λαμπροπούλου.

Η υποδοχή, τα εργαστήρια, η έκθεση

Η υποδοχή των αποστολών από τους συνεργαζόμενους νομούς θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου και το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει επισκέψεις στο Κτήμα Μερκούρη, στο Κατάκολο και στον Πύργο, όπου και θα γίνει το δείπνο υποδοχής.

Η Κυριακή είναι γεμάτη από τις δράσεις του συνεδρίου που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί με την έναρξη της 29ης Έκθεσης Ξενόγλωσσου Βιβλίου, στη οποία θα συμμετάσχουν οι εκδοτικοί οίκοι Burlington Books, Grivas Publications, Archer Editions, Express Publishing, Super Course, MM PublicationsBinary Logic, Hillside Press, Andrew Betsis ELT, People Cert, Nocn Esol Exams, Ahead Books, Flexible Multimedia, National Geographic Learning, International Publishers ExhibitionsDES Dietschi Educational Service, παρουσιάζοντας τις εκδόσεις τους.

Στις 11:00 θα γίνει έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου με χαιρετισμούς και εισαγωγικές ομιλίες από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου. Τα Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν τις ομιλίες τους, βασισμένες στους τέσσερις θεματικούς άξονες του Συνεδρίου, που αφορούν στις α)Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξίες, β) στην Ψυχολογία Μαθητών – Γονέων, γ)στην εξέλιξη και τις προοπτικές της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στον ελλαδικό χώρο αλλά και δ)τα φορολογικά και ασφαλιστικά νέα τις ρυθμίσεις των οφειλών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συνεδριών, με ώρες, θέματα και  ομιλητές – που μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα το κοινό – θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την εφημ. «Πατρίς».

Η Δευτέρα 17 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στη γνωριμία των φιλοξενούμενων – επισκεπτών στην Ηλεία, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, τη Φολόη και τέλος, αργά το απόγευμα στην Κουρούτα.

Όλη η επικαιρότητα