Ελλάδα

Στην εισαγγελία Ναυπλίου ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε στην Ερμιονίδα

Ακούστε το άρθρο

Ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής  με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας κοντά στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, οδηγήθηκε στις 1:30 το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Ο Γάλλος χειριστής που βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου οδηγήθηκε συνοδεία λιμενικών και με την παρουσία του συνηγόρου του στην Εισαγγελία Ναυπλίου.

Τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αναμένονται τη Δευτέρα.

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Ο χειριστής του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου αυτοβούλως και με τον συνήγορό του στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο σκάφος ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και αργά το μεσημέρι του Σαββάτου αποχώρησαν.

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους 

Ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όλη η επικαιρότητα