Πολιτική

Στην Ιθάκη έφτασε ο πρωθυπουργός – Σε λίγη ώρα το διάγγελμα

Στην Ιθάκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εδώ και λίγα λεπτά ο οποίος σε λίγη ώρα να προχωρήσει στο περίφημο διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το σημείο από το οποίο θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός καθώς και η ώρα που θα μιλήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έφθασε με ελικόπτερο στο νησί στις 10.30 το πρωί ενώ ήδη υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δηλώσεις δημάρχου

«Η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια από την Ιθάκη.

Ο κ. Στανίτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, πιστεύω να λυτρωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς να ησυχάσουμε από αυτά τα πάνδεινα που έχουμε περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια και να δούμε καλύτερες ημέρες». Υπογράμμισε δε ότι από χθες είναι όλοι σε εγρήγορση στο νησί του Οδυσσέα και ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο. «Θα συναντηθεί μαζί μου και με κάποιους αντιδημάρχους και συμβούλους, έτσι ώστε κατά την επίσκεψη του να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν το νησί μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης.

Όλη η επικαιρότητα