Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα αμερικανική αντιπροσωπεία για την αδελφοποίηση με το Λόουελ Μασαχουσέτης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή από το Λόουελ θα παραμείνει στην Καλαμάτα μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί την Αθήνα.
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η δεύτερη φάση στη τελετής  αδελφοποίησης της αμερικανικής πόλης Λόουελ της Μασαχουσέτης με την Καλαμάτα, όπου αναμενόταν να φτάσει χθες μεγάλη αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στους εορτασμούς. 

Η πρώτη φάση της τελετής της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, σημειώνει στο σχετικό θέμα η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», είχε λάβει χώρα την Πέμπτη 28 Απριλίου στο Δημαρχείο του Λόουελ, με τη συμμετοχή ομάδας από την Καλαμάτα με επικεφαλής τον δήμαρχο.

Η τελετή για την υπογραφή της επίσημης συμφωνία της αδελφοποίησης που ολοκληρώνει και τη διαδικασία πραγματοποιείται από σήμερα 22 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα. Στην αποστολή από το Λόουελ θα συμμετάσχει περιλαμβάνονται οι  Sokhary Chau, δήμαρχος του Λόουελ, Βασίλειος Σαμαράς πρώην δήμαρχος του Λόουελ με  καταγωγή του από Καλαμάτα, Βασίλειος Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Δημήτριος Ματθαίος πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης και μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο πρωτεργάτης της ιδέας και προσπάθειας της αδελφοποίησης, Εντουαρντ Κένεντι, πολιτειακός βουλευτής  Μασαχουσέτης, Arlene Paquette, αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης – παράρτημα Λόουελ και  Judith Hogan, πρύτανης του Κολεγίου Middlesex της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή από το Λόουελ θα παραμείνει στην Καλαμάτα μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί την Αθήνα.  Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η αποστολή θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο, την Ελληνική Βουλή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Γεώργιο Τσούνη στην αμερικανική πρεσβεία. Η αποστολή θα επιστρέψει στη Βοστώνη, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου με την απευθείας πτήση της Delta.

Επισημαίνεται ότι η αρχική ιδέα και πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων Λόουελ και Καλαμάτας ξεκίνησε από τον Δημήτρη Ματθαίο, επιχειρηματία από το Λόουελ με πολύχρονη προσφορά στα ομογενειακά και κοινοτικά κοινά, πρόεδρο του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας και επίσης σύμβουλο της Ομοσπονδίας Σωματείων.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Εθνικός Κήρυκας)

Όλη η επικαιρότητα