Στην Καλαμάτα οι 57 μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά της Πύλου

Έφθασαν στο λιμάνι εχθές το βράδυ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου οι 57 μετανάστες που εντοπίστηκαν εχθές το πρωί 84 ν.μ. δυτικά της Πύλου.

Πολλοί από αυτούς έχουν ελληνικά χαρτιά και αυτό ενισχύει τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν πως ξεκίνησαν το ταξίδι τους από ελληνική ακτή.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 4 γυναίκες και 7 παιδιά όχι μεγαλύτερα από 8-9 χρόνων, καθώς και 6 Τούρκοι οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο πλωτό της Καλαμάτας και ξεχωριστά από τους άλλους, οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο.

Έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 57 μετανάστες

Οι υπόλοιποι έφτασαν με δύο λάντζες στο λιμάνι και οδηγήθηκαν στις αποθήκες για να γίνει καταγραφή τους, αλλά και να περάσουν τη νύχτα. Ενας από αυτούς μάλιστα κατέρρευσε και αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τις νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

metanastes-2

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι ως διακινητές μεταξύ των 57, αν και ακούστηκε ως σενάριο ότι μαζί τους στο σκάφος ήταν και 3 Ουκρανοί οι οποίοι διέφυγαν πριν τους περισυλλέξει νωρίτερα το πρωί το δεξαμενόπλοιο, που τους έφερε στην Καλαμάτα συνοδεία των πλωτών του οικείου Λιμεναρχείου, της Ζακύνθου και του Κατακόλου. Εκτός των 6 Τούρκων οι υπόλοιποι δηλώνουν εθνικότητας Ιράκ, Αφγανιστάν και Σρι Λάνκα.

metanastes-3

Πηγή: eleftheriaonline.gr