Ηλεία

Στην κάλπη με σκληρή κριτική…

dsc_0876.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με αυξημένη προσέλευση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου η οργανωτική σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί ο τρόπος δράσης εν όψει του δημοψηφίσματος.

Στην κατάμεστη αίθουσα, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν όλα όσα διαδραματίζονται εδώ και καιρό στη χώρα και τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα την επομένη του δημοψηφίσματος.

Τη σύσκεψη προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Αθανασόπουλος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Ηλείας του κινήματος, Γιάννης Κουτσούκος.

Ο κ. Κουτσούκος άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της 5μηνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στηλιτεύοντας τις παλινωδίες κατά τη διαπραγμάτευση και την αιφνιδιαστική απόφαση για δημοψήφισμα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που προκάλεσε τις ενστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Ηλείος βουλευτής καταλόγισε ατολμία και μικροκομματισμό στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προσέφυγε στο δημοψήφισμα για να αποφύγει την καταψήφιση της πρότασης από την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις τινάχτηκαν στον αέρα με ευθύνη της κυβέρνησης κι ενώ είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Επίσης ανέφερε ότι πλέον δεν υφίσταται το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αφού «πανικόβλητος ο κ. Τσίπρας υπέβαλε νέα πρόταση για πρόγραμμα ύψους 29 δισ., το οποίο θα συνοδεύεται από νέα δυσβάστακτα μέτρα (μνημόνιο) και παρά ταύτα επιμένει στο διχαστικό και ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα».

Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των προτάσεων των θεσμών και της κυβέρνησης, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στο δημοψήφισμα, και πρόσθεσε ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι η έξοδος από το ευρώ σε περίπτωση που επικρατήσει το «ΟΧΙ», κάτι που θα σημάνει καταστροφή για τη χώρα ύστερα από 5 χρόνια θυσιών.  Το ερώτημα είναι αν ο λαός, θα προστατεύσει τα κεκτημένα που διασφάλισε με δικές του θυσίες την προηγούμενη πενταετία, χάρη στις οποίες η χώρα έμεινε όρθια και απέφυγε τη χρεοκοπία.

Όλη η επικαιρότητα