Στην κηδεία του Υποσμηναγού Τουρούτσικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Share

Η Ελλάδα πενθεί την απώλεια δύο νέων παιδιών, δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, εν καιρώ ειρήνης, πραγματοποιώντας μια απαιτητική άσκηση στον Κυπαρισιακό Κόλπο το πρωί της Δευτέρας (30/1).

Ο κυβερνήτης του μοιραίου F-4 Phantom, Στάθης Τσιτλακίδης, και ο συγκυβερνήτης, Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στους αιθέρες και πέρασαν στο «Πάνθεον» των ηρώων.

Η ελληνική πολιτεία τιμά τη μνήμη των δύο αεροπόρων, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να κηρύσσει από την πρώτη στιγμή τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποστέλλει συλλυπητήριο μήνυμα στις οικογένειες των αδικοχαμένων αξιωματικών. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη (2/2) θα παραστεί στην κηδεία του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, που θα γίνει στην Τρίπολη. Στην εξόδιο ακολουθία, αναμένεται να εκπροσωπηθεί και η στρατιωτική ηγεσία, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.