Αχαϊα Ηλεία

Στην Κομισιόν η προγνωστοποίηση για το Πάτρα – Πύργος

Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε νέες δηλώσεις που έκανε χθες, αναφέρθηκε και στον δρόμο Πάτρα – Πύργος, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει ως προτεραιότητα το έργο και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι έχει σταλεί η προγνωστοποίηση για το Πάτρα – Πύργος στην Κομισιόν, προκειμένου το έργο να προχωρήσει γρήγορα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επισήμανε πως, αν και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν άφησε σχεδόν καμία ώριμη μελέτη, έχει κάνει μία συστηματική δουλειά το τελευταίο εννεάμηνο και προωθεί ένα «πακέτο» έργων της τάξης των 13 δισ. ευρώ, το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει όσο πιο σύντομα γίνεται, πάντα με σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανέφερε ότι πρώτες προτεραιότητες πέρα από το Πάτρα – Πύργος είναι ο Ε65, όπου αναμένεται το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανέφερε επίσης ότι γίνεται συζήτηση και για τα νέα έργα στην Αττική Οδό, αλλά και την περιφερειακή οδό στη Θεσσαλονίκη (το λεγόμενο flyover) και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Αυτά τα έργα θα τρέξουμε και τα τρέχουμε, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, με σχέδιο. Δεν ανακοινώνουμε πράγματα, τα οποία δεν έχουν μελετηθεί, δεν έχουν εξασφαλιστεί και δεν έχουν χρηματοδότηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…

Όλη η επικαιρότητα