Αθλητισμός

Στην κορυφή ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας!

dscf5482.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε την Κυριακή ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας, νικώντας 2-0 τη Νίκη Τραγανού, σε ένα ματς που παρακολούθησαν στο γήπεδο Στρεφίου πάνω από 800 φίλαθλοι.

Με αυτή τη νίκη, ο Άρης πέρασε στην πρώτη θέση και έχει 2 βαθμούς διαφορά από την Νίκη(φιλοξενεί το Σάββατο το Χάβαρι και τελευταία αγωνιστική θα παίξει στο Χειμαδιό), γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα στο μπαράζ, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει… Και αυτό γιατί στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, είναι δύσκολο (όχι απίθανο) να κάνει και άλλη «γκέλα» , μιας και υποδέχεται την Ολυμπιάδα και στο φινάλε θα παίξει στον Κακόβατο.

Η εικόνα του ματς

Το «τρίποντο» για τον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Η ομάδα του Βασίλη Καλογερόπουλου, μπήκε παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε μόλις στο 2’ με εντυπωσιακή κεφαλιά, του αμαρκάριστου  Αλέξη Καρύδη, ενώ ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού, με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Ντίνου Νικολόπουλου.

Με δύο γκολ διαφορά και με την ψυχολογία στα ύψη, ο Άρης στη συνέχεια του αγώνα έκανε σωστή χρήση… του αποτελέσματος, οι παίκτες του έδειξαν μεγάλο πάθος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ η εστία του Αλεξανδρόπουλου δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Πλέον , είναι το μεγάλο φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα… στην κανονική περίοδο, αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και θα έχει πλεονέκτημα στο μπαράζ της πρώτης θέσης.

Από την άλλη, η ομάδα του Τραγανού «πληγώθηκε» από τα δύο γρήγορα γκολ…, ενώ οι παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα, με τους περισσότερους απ αυτούς, να έχουν απίστευτο άγχος. Με την είσοδο του Δ.Ψυχογιού έκαναν 2-3 καλές επιθετικές ενέργειες, ενώ η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα, έγινε στο 40’, όταν το σουτ του Δ.Κολοτούρου, απομάκρυνε σε κόρνερ το Αλεξανδρόπουλος.

Διαιτησία και διακριθέντες

 

Στο χθεσινό ματς ο διαιτητής Γιώργος Καραβίδας, έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας και ήταν στην κυριολεξία άριστος.

Οι δυο βοηθοί Καραλής και Φτερνιάτης, επίσης τα πήγα πολύ καλά, αλλά δεν τους έτυχαν και ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις. Κάποια λαθάκια… σε 2-3 υποδείξεις, δεν αλλοιώνουν την καλή τους εικόνα και την παρουσία τους.

Στους διακριθέντες, πρέπει να αναφέρουμε , ότι από τους γηπεδούχους κανένας πραγματικά δεν υστέρησε. Όλοι (και οι τρεις αλλαγές) έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα για τη νίκη.

Κορυφαίος ήταν πάντως ο Πανάκης(σταθερός όλη τη χρονιά φέτος) και κοντά του σε απόδοση οι Αναμουρλίδης, Καρύδης,  Δημητρουλόπουλος και Γεωργιόπουλος. Από τη Νίκη Τραγανού, ελάχιστοι ξεπέρασαν την μετριότητα. Εξάρσεις είχε μόνο  ο Λάμπης Μαρκόπουλος, ενώ ορεξάτος όσο έπαιξε ήταν ο Δ.Ψυχογιός. 

 Του Γιάννη Μουρούτη


—————————————————-

Λήξη του αγώνα, Άρης Αρχαίας Ολυμπίας-Νίκη Τραγανού 2-0

76′ Μπακάλης αντί Στριγγά για τους γηπεδούχους

74′ Νέο σου από τον Ψυχογιό, άουτ η μπάλα

73′ Kαλό σουτ του Ψυχογιού, μπλόκαρε ο Αλεξανδρόπουλος

69′ Δ. Ψυχογιός αντί Ν.Κολοτούρου

67′ Διεκόπη προσωρινά ο αγώνας, καθώς προκλήθηκε αψιμαχία μεταξύ του Γουβαλάρη και του Παπαγεωργίου

65′ Μπακίου αντί Δούλου για τη Νίκη Τραγανού

58′ Παπαγεωργίου αντί Γεωργιόπουλου

46′ Ξεκίνησε το β’ ημίχρονο με αλλαγή για τη Νίκη, καθώς ο Β. Νικολόπουλος πέρασε στη θέση του Μπαρδούση

Λήξη ημιχρόνου Αρης Αρχαίας Ολυμπίας-Νίκη Τραγανού 2-0

40′ Καλό σουτ του Ν.Κολοτούρου, έδιωξε σε κόρνερ ο Αλεξανδρόπουλος

27′ 2-0 Ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας με εξαιρετικό γκολ του Νικολόπουλου, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ από αριστερά έστειλε την μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι».

14′ Eπικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γεωργιόπουλου από αριστερά πέρασε παράλληλα από την εστία του Ψυχογιού, χωρίς να βρεθεί κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς

Άρης Αρχαίας Ολυμπίας: Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος, Νικολόπουλος, Αναμουρλίδης, Καρύδης, Μπράβος, Δημητρουλόπουλος, Πανάκης, Γεωργιόπουλος, Μπρης, Στριγγάς

Νίκη Τραγανού: Ψυχογιός, Φάσκο, Γουβαλάρης, Μπαρδούσης, Ευστ. Κολοτούρος, Βουρτσάνης, Δ.Κολοτούρος, Δούλος, Παναγόπουλος, Μαρκόπουλος, Ν.Κολοτούρος

Στο γήπεδο βρίσκονται πάνω από 800 φίλαθλοι και των δύο ομάδων.


2′ Γκολ! 1-0 ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας με κεφαλιά του Καρύδη από κόρνερ του Μπράβου!

1′ Ξεκίνησε ο αγώνας 

———————————

Το σπουδαιότερο παιχνίδι μέχρι τώρα στην Α1 Κατηγορία Βέρροιος διεξάγεται σήμερα στο γήπεδο Στρεφίου. Στις 3.30 μ.μ έχει προγραμματιστεί η έναρξη του μεγάλου παιχνιδιού για την 28η αγωνιστική, όπου θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας θα αντιμετωπίσει την Νίκη Τραγανού, σε ματς κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. 


Οι γηπεδούχοι είναι έναν βαθμό πίσω από τους φιλοξενούμενους, που προπορεύονται στη βαθμολογία και ουσιαστικά σήμερα, τους βολεύει και η ισοπαλία. Όμως και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Ο Άρης για να προσπεράσει τον σημερινό αντίπαλό του και πλέον να ελπίζει… ακόμη και για την πρώτη θέση, χωρίς μπαράζ, κάτι που ισχύει και για τη Νίκη, αν καταφέρει και κατακτήσει το «τρίποντο».


Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι τρεις βαθμούς διαφορά, μεταξύ πρώτου και δεύτερου της βαθμολογίας, θα έχουμε μπαράζ για την πρώτη θέση. Με 4 ή περισσότερους, ο πρωταθλητής συμμετέχει απευθείας στα μπαράζ ανόδου της Γ’Εθνικής. Διαιτητής στο σημερινό ματς, που αναμένεται να παρακολουθήσουν πάρα πολλοί φίλαθλοι, θα  είναι ο Γιώργος Καραβίδας, με βοηθούς τους Κώστα Φτερνιάτη και Γιάννη Καραλή.  


Του Γιάννη Μουρούτη

Όλη η επικαιρότητα