Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλή η πρόταση της Ν.Δ. για προανακριτική κατά Κουρουμπλή, Ξανθού, Πολάκη

Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται σήμερα η πρόταση της Ν.Δ. για  συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο την διερεύνηση πιθανών ευθυνών  για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη, με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στη συνεδρίαση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να είναι πολύωρη ενώ θα πληροφορίες αναφέρουν πως θα τοποθετηθούν  και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Βάσει της απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων, η συνεδρίαση θα αρχίσει με τις ομιλίες των οκτώ εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, ενώ θα τοποθετηθεί ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και ενδιαμέσως μπορούν, όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν, να πάρουν τον λόγο οι τρεις αναφερόμενοι στην πρόταση της Ν.Δ.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία με τρεις κάλπες.

Για τη συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, πρέπει να συγκεντρωθούν 151 θετικές ψήφοι.

Στην πρότασή της ΝΔ που κατατέθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, αναφέρεται πως   «όπως προκύπτει από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου 2018 από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία».

Πηγή: HuffPost 

Όλη η επικαιρότητα