Αχαϊα

Στην ΠΔΕ το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Ακούστε το άρθρο

Την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, θα επισκεφθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και στελέχη της Περιφέρειας.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα περιλαμβάνει μία συνολική συζήτηση για τα έργα στον τομέα του Πολιτισμού που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», τις προτεραιότητες που τίθενται, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Επίσης, πρόκειται να συζητηθούν έργα κορυφαίας σημασίας για τις υποδομές και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλεονάσματος της περιοχής, μεταξύ των οποίων, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», η μετατροπή των καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο σε πολυχώρο πολιτισμού, η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου, κ.ά.

Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις τοπικές Εφορείες Αρχαιοτήτων, να προωθήσουν τάχιστα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων.

Όλη η επικαιρότητα