WEB tv Ηλεία

Στην πρώτη γραμμή επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στην Αμαλιάδα

Η συνεδρίαση του δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Λυμπέρης: «Θέλουμε την Τ.Α. ενεργό σύμμαχο της κεντρικής διακυβέρνησης»

Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο στην συνεδρίαση του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αμαλιάδα.

Την συνεδρίαση είχε συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Επιχειρησιακά προγράμματα με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027» και εστίασε στις προκλήσεις του προγράμματος για την Δυτική Ελλάδα, ενώ στην αρχή της ομιλίας του συνεχάρη τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος, ο οποίος εμφανίζεται πρωτοπόρος με την υλοποίηση πολλών προγραμμάτων αλλά και πρωταγωνιστής στην απορρόφηση πόρων από σχετικά προγράμματα.

“Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών”

Ο κ. Λυμπέρης ως οικοδεσπότης της συνεδρίασης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, επισημαίνοντας το στοχευμένο, αθόρυβο και σημαντικό έργο που επιτελεί ο αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια, ενώ σε ότι αφορά τον Δήμο Ήλιδας είπε χαρακτηριστικά: «Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς, ξεπερνάμε τα εσκαμμένα και πολλές φορές αναλαμβάνουμε δράση και εκτός αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί έχουμε ονειρευτεί μία Αυτοδιοίκηση που θα είναι ενεργός σύμμαχος της κεντρικής διακυβέρνησης έτσι ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο στην επιχειρηματικότητα και στην βιώσιμη ανάπτυξη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και εστίασε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση και την ενεργειακή παρέμβαση των δήμων και των Περιφερειών για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό και έφερε ως παράδειγμα το υψηλό κόστος που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση του διυλιστηρίου στη λίμνη του Πηνειού και πώς θα επιτευχθεί η μείωση μέσω ενός φωτοβολταϊκού πάρκου.

«Ο στόχος μας πάντα, μέσα από τις παρεμβάσεις που κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών» τόνισε ο κ. Λυμπέρης.

Στην συνεδρίαση ομιλητές ήταν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος με θέμα: «Αγροτική ανάπτυξη, προτεραιότητες και το μέλλον στην αγροτική περιοχή του δήμου Ήλιδας» και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Δ.Ε. κ. Σπύρος Παπασπύρου με θέμα «ΣΕΑΔΕ και το ευρωπαϊκό έργο ORBIS».

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχος, μαζί και με τους αντιδημάρχους Ήλιδας κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου και κ. Ευγένιο Αστερή, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στο γραφείο του Δημάρχου για τις προοπτικές του Δήμου Ήλιδας σε ότι αφορά το επιχειρείν.

Όλη η επικαιρότητα