Χωρίς κατηγορία

Στην «Σκλαβενίτης» από σήμερα τα καταστήματα της «Μαρινόπουλος» – Πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Από σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου, τα καταστήματα Μαρινόπουλος θα λειτουργήσουν ενσωματωμένα στο δίκτυο «Σκλαβενίτης». Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ της αγοράς, το οποίο θα αριθμεί πεντακόσια εξήντα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η θυγατρική της Σκλαβενίτης “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης” με επιστολή της στους προμηθευτές της ενημέρωσε για τους κεντρικούς αποθηκευτικούς χώρους στους οποίους θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις εμπορευμάτων ενώ σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Μαρινόπουλος τονίζεται: «Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τη στήριξή σας στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Η εταιρεία αλλάζει αλλά όχι οι άνθρωποι! Όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα είμαστε εδώ για εσάς, όπως πάντα, για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση».

Υπενθυμίζουμε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα γίνει σταδιακά.

Έμφαση θα δοθεί πρωτίστως στην επαρχία, όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefpur – ΜαρινόπουλοςDia είχε το Σάββατο η διοίκηση της “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ”. Στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν μόνο το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, αλλά και σειρά άλλων εργασιακών θεμάτων που προκύπτουν λόγω της μετάβασης στη νέα εποχή. Λεπτομέρεια μεν, με συμβολισμό δε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της “Σκλαβενίτης”. Σε ό,τι αφορά ειδικά τα δεδουλευμένα, στους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι στο σύνολό τους θα καταβληθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι οι εκπρόσωποι της επιχείρησης δήλωσαν ότι:

– Θα τηρήσουν στο ακέραιο κάθε υποχρέωσή τους που απορρέει από την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αυτή διορθώθηκε από την υπ’ αριθμ. 61/2017 Απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία προβλέπεται ότι όλες οι ενεργές συμβάσεις εργασίας που υπήρχαν στις 30/06/2016, αλλά και όσες συνήφθησαν μεταγενέστερα, θα μεταφερθούν στην νέα Εταιρεία μαζί με ότι άλλο προβλέπεται στις Συμφωνίες Εξυγίανσης, εφαρμόζοντας και τα προβλεπόμενα από τον Νόμο περί «Προστασίας εργαζομένων σε μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις».

-Εν όψει της παραπάνω μεταφοράς έχουν ήδη προβεί και θα ολοκληρώσουν εντός των επόμενων ημερών όλες τις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των υπηρεσιών (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Δ. κ.λ.π.) και θα τηρήσουν εντός της νόμιμης προθεσμίας την υποχρέωσή τους για ενημέρωση των εργαζομένων λόγω μεταβολής των στοιχείων του εργοδότη σύμφωνα με το Νόμο.

Ως διάδοχος εργοδότης θα τηρήσουν τους σχετικούς με τους εργαζόμενους όρους των Συμφωνιών Εξυγίανσης όπως αυτοί επικυρώθηκαν με την παραπάνω συμφωνία.

Για τα καταστήματα που θα κλείσουν λόγω της απόφασης της επιτροπής ανταγωνισμού δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν σε κοντινά με την οικία τους καταστήματα.

Η Επιχείρηση έχει ήδη αναθέσει σε εταιρείες ΕΞΥΠΠ την εκτέλεση καθηκόντων Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για όλες τις εγκαταστάσεις.

Το Σωματείο από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι το αντιπροσωπευτικότερο και με πανελλαδική οργάνωση, μέσω των 25 Παραρτημάτων του, όπως εδώ και 35 χρόνια με απόλυτη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου και τιμώντας την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων κατέβαλε κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, έτσι και σήμερα συνέβαλε τα μέγιστα να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Εξυγίανσης με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, θα καταβάλλονται οι αποδοχές των εργαζομένων, θα διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματά τους και θα δίνεται η προοπτική για παραπέρα διεκδικήσεις.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα εξής ζητήματα: τη μεταφορά των εργαζομένων σε απομακρυσμένους χώρους (αποθήκες κ.λ.π.) για το οποίο η “Σκλαβενίτης” δήλωσε ότι θα εξετάσει τον τρόπο που θα γίνεται. Επίσης, οι εκπρόσωποι της “Σκλαβενίτης” διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι θα διερευνήσουν τη δυνατότητα να εφαρμοσθεί εκ νέου για τους εργαζόμενους το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που είχαν μέχρι πρότινος.

Ας σημειωθεί τέλος ότι εκτός από τα καταστήματα, όνομα θα αλλάξει και το σωματείο των εργαζομένων. Από την 1η Μαρτίου 2017 θα ονομάζεται ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» (Πρώην «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»)

Πηγή: dikaiologitika.gr

Όλη η επικαιρότητα