Ελλάδα

Στην τελική ευθεία η δίκη για το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, που συντάραξε ολόκληρη την Κρήτη τον Ιούνιο του 2012, όταν έπεσαν νεκροί από το όπλο συγχωριανού τους ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης και ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης.

Η ώρα των απολογιών των δύο κατηγορουμένων, του 57χρονου κρεοπώλη και του αδελφού του έφτασε, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στον Προφήτη Ηλία.

Η δίκη διεξάγεται όλο αυτό το διάστημα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους συγγενείς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά και κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα σύμφωνα με το cretapost.gr.

Ενώπιον της σύνθεσης του δικαστηρίου έχουν καταθέσει αρκετοί μάρτυρες, συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, συγχωριανοί, αλλά και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει στον βασικό κατηγορούμενο, στον 57χρονο κρεοπώλη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία των δύο συγχωριανών του.

Όλη η επικαιρότητα