Χωρίς κατηγορία

Στην τελική ευθεία η συμφωνία για την Μαρινόπουλος

1fb586281112a64224ef4a445c2d9d8c.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών να έχουν ήδη συναινέσει στην χορήγηση δανείου στον Σκλαβενίτη, σήμερα αναμένεται να υπογραφεί το MoU, προκειμένου να τρέξει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος. Έτσι, η προσοχή σταδιακά στρέφεται στους προμηθευτές, το 60% των οποίων καλείται να συναινέσει προκειμένου να ενταχθεί ο όμιλος στο άρθρο 106 του πτωχευτικού νόμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το Euro2day, όλοι οι εμπλεκόμενοι αναμένουν την τελική πρόταση, ώστε να τοποθετηθούν. Η δε διαδικασία προβλέπει την υπογραφή μεμονομένων συμφωνητικών, η οποία όπως σημειώνουν, θα πάρει αρκετό καιρό και σίγουρα πέραν της ημερομηνίας της 21ης Σεπτεμβρίου, οπότε έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο δια ταύτα, η απαραίτητη συναίνεση της πλειονότητας φαίνεται ότι θα δοθεί καθώς ήδη από την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο, ένα 45% είχε ήδη ταχθεί υπέρ της υπαγωγής στο άρθρο 99. Πέραν τούτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη οι μεγάλοι πολυεθνικοί παίκτες έχουν αποφασίσει να αποδεχθούν την πρόταση.

Από την άλλη πλευρά, όλοι σκέφτονται την επόμενη μέρα. «Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στο μέγεθος που αντιπροσωπεύει η «πρώην» Μαρινόπουλος, είτε για τις παρελθούσες τιμολογήσεις, είτε για τις νέες», αναφέρει έτερο στέλεχος εισηγμένης ελληνικής εταιρίας τροφίμων.

Στο ίδιο πεδίο, αλλά με διαφορετική αφετηρία, αρκετοί προμηθευτές της Μαρινόπουλος, κάνουν λόγο για μια νέα πραγματικότητα, στην οποία η εμπορική σχέση εξελίσσεται σε… πολεμική σχέση, με τους υπόλοιπους παίκτες του λιανεμπορίου, να «έχουν αγριέψει», και να ζητούν ευλόγως την όποια δυνατή διευκόλυνση.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα