Χωρίς κατηγορία

Στην τοπική κοινότητα της Αρετής ομόρφυναν οι στάσεις

Η είσοδος της κοινότητας Αρετής, έχει από χθες μια άλλη εικόνα καθώς όμορφες δημιουργίες γκράφιτι, στολίζουν τις στάσεις.
Ακούστε το άρθρο

Όμορφα γκράφιτι που αλλάζουν την είσοδο της τοπικής κοινότητας Αρετής, δημιούργησαν ενεργοί πολίτες σε συνεργασία με το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και τον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα, που στήριξε οικονομικά αυτή την προσπάθεια.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία των γκράφιτι, τα οποία ολοκληρώθηκαν χθες, ανήκει στον Γιώργο Σπυρόπουλο, κάτοικο και ενεργό πολίτη της τοπικής κοινότητας Αρετής, ο οποίος έδωσε τις καλλιτεχνικές ιδέες του και ο δημιουργός – δάσκαλος εικαστικών, Αστερής Κεραμίδας, τις έκανε πράξη.

Έτσι από χθες οι στάσεις, καφάο αλλά και το κτήριο του παλιού σχολείου του χωριού, έχουν αλλάξει εικόνα και έχουν μετατραπεί σε μια πολύχρωμη «μελωδία» όμορφων γκράφιτι. Παράλληλα από τον κ. Σπυρόπουλο, που ανέλαβε εθελοντικά να βοηθήσει, καθαρίστηκε και η είσοδος της κοινότητας από χορτάρια ενώ καθαρίστηκαν παλαιότερα γκράφιτι από τις πινακίδες σήμανσης της περιοχής. Το αποτέλεσμα μαζί με την νέα στάση που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποζημιώνει όλους, όχι μόνο τους κατοίκους της Αρετής αλλά και όσους περνούν από το χωριό που αποτελεί και την είσοδο του εθνικού πάρκου Κοτυχίου!

«Πάντα πίστευα ότι τα έργα που ομορφαίνουν την καθημερινότητα, την διάθεση μας και τον τόπο μας είναι από τα πιο σημαντικά! Εμπνευσμένος από τον σύλλογο Νεαρόκοσμο που έχουν κάνει πολλά όμορφα γκράφιτι στην Βάρδα σκέφτηκα ότι μπορούμε να ομορφύνουμε την είσοδο του χωριού μας η οποία είναι πάνω στον εθνικό δρόμο, αλλά αποτελεί και την είσοδο για τον υδροβιότοπο του Κοτυχίου και να δώσουμε μια ωραία πινελιά και στο κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού μας. Επικοινώνησα με τον δημιουργό Αστερή Κεραμίδα, δάσκαλο εικαστικών και του έδειξα με σχέδια τι έχω στο μυαλό μου, μου είπε ότι είναι θετικός και μπορεί να τα φτιάξει. Τέλος επικοινώνησα με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης που έχω άριστη συνεργασία και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και του είπα την ιδέα μου!

Ήταν αμέσως θετικός να βοηθήσει οικονομικά στην δημιουργία των γκράφιτι. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο του συλλόγου Νεαρόκοσμος, Κώστα Διαμαντόπουλο για όλες τις πληροφορίες, τον δημιουργό του γκράφιτι, Αστερή Κεραμίδα και φυσικά τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και συγκεκριμένα τον δήμαρχο μας, Γιάννη Λέντζα για την οικονομική υποστήριξη. Η είσοδος του χωριού είναι μόνο η αρχή. Έρχονται και άλλα όμορφα πράγματα για το χωριό μας την Αρετή», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφ. Πατρίς, ο Γιώργος Σπυρόπουλος.

Η είσοδος της κοινότητας Αρετής, έχει από χθες μια άλλη εικόνα καθώς όμορφες δημιουργίες γκράφιτι, στολίζουν τις στάσεις.
Ο δημιουργός, Αστερής Κεραμίδας, επί τω έργω.
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, μαζί με τον ενεργό πολίτη, Γιώργο Σπυρόπουλο, μπροστά από ένα από τα γκράφιτι.

Όλη η επικαιρότητα