Πολιτική

Στήριξη στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ετοιμάζονται να δώσουν οι ΑΝΕΛ

Ακούστε το άρθρο

Έτοιμη να στηρίξει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση, είναι η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση και δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση.

Σε ανάλογες δηλώσεις έχει προχωρήσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα στηρίξουν και τη νέα ρύθμιση που είχε τελικά αποσυρθεί, καθώς υπήρχαν ενστάσεις για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

«Η τροπολογία που θα εισαχθεί ξανά και θα λαμβάνει υπ’ όψη τις θέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα προστατεύει ταυτόχρονα τα συμφέροντα της Θράκης, έναντι εκείνων που δεν σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης και την εκεί ύπαρξη Θρησκευτικής και όχι Εθνικής μειονότητας. Το ΥΠΕΞ είναι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπως και οι ΑΝΕΛ με τους Νομικούς συμβούλους του Υπουργού κ. Κοντονή.

Οι ανησυχούντες της γραφικής Αντιπολίτευσης να είναι βέβαιοι, ότι η δεδηλωμένη της κυβέρνησης είναι ακλόνητη. Και η ενδοκυβερνητική συνοχή απόλυτα αρραγής σε σχέση με τη κινούμενη άμμο στο εσωτερικό και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ουραγού της που ψάχνει ηλεκτρονικό αρχηγό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα