Οικονομία

Στις 100.000 το όριο των επιχειρηματικών δανείων για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ακούστε το άρθρο

Σε νομοτεχνική αλλαγή προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα επιχειρηματικά δάνεια, μειώνοντας στις 100.000 ευρώ από 130.000 ευρώ, όπως αρχικά προβλεπόταν, το ύψος του ληξιπρόθεσμου επιχειρηματικού δανείου για να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για κρατική επιχορήγηση και να διασφαλιστεί η προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και να δοθεί το πράσινο φως για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Δραγασάκης, η αλλαγή αφορά μόνο τα επιχειρηματικά δάνεια.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, για να ενταχθεί ένας δανειολήπτης στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα πρέπει το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του να μην υπερβαίνει το όριο των 130.000 ανά πιστωτή ή το όριο των 100.000 ανά πιστωτή εάν αφορά επιχειρηματικό δάνειο.

Ακόμα, με άλλη αλλαγή προβλέπεται η δυνατότητα να μπορεί ο αιτών να αποδείξει ότι η εμπορική αξία της κύριας κατοικίας του είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφεται στα βιβλία των τραπεζών.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα