Πολιτική

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η σύσκεψη αρχηγών

550_334_375029.jpg

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αποδεκτό το αίτημα που του υποβλήθηκε τηλεφωνικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να προετοιμάσει το περιεχόμενο της σύσκεψης. Μόνη περίπτωση να αλλάξει η ημέρα διεξαγωγής είναι να μην μπορεί κάποιος από τους αρχηγούς τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συμφώνησε για τη σύγκληση του συμβουλίου την Παρασκευή, παρά τις διαφωνίες που είχε εκφράσει ότι η σύσκεψη θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για το ίδιο θέμα και με την Φώφη Γεννηματά.

Από τη δική του πλευρά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε ότι θα μετέχει στη συνάντηση, όπου θα μεταφέρει τις θέσεις του ΚΚΕ. Ο ίδιος, πάντως, επανέλαβε την άποψή του ότι η σύσκεψη δεν θα έχει νόημα και θα είναι ένα ευχολόγιο, από τη στιγμή που όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα θεωρούν δεδομένες τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό.

Μίνι υπουργικό για το προσφυγικό

Τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι μονομερείς ενέργειες χωρών του βαλκανικού διαδρόμου, αλλά και η κρίσιμη Σύνοδος της 7ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχε από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή. 

Η θέση με την οποία η Ελλάδα αναμένεται να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής έχει περιγραφεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τελευταία ομιλία του ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, οπότε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, διαφορετικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από εδώ και στο εξής σε συμφωνίες. 

Για τη θέση αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, την προσεχή Πέμπτη.

 
 
Real.gr – Βασίλης Σκουρής

Όλη η επικαιρότητα