Ελλάδα

Στις 13 Μαΐου καταθέτουν Σημίτης και Βενιζέλος για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

simitis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο δικαστήριο βρέθηκαν σήμερα (29/4) ως μάρτυρες στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η Βάσω Παπανδρέου, εκτός του Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.


Ως μάρτυρες έχουν κληθεί κληθεί, επίσης, και οι αρχηγοί των τριών όπλων το επίμαχο χρονικό διάστημα Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης, οι οποίοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο.


Το δικαστήριο συνέχισε την εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου ζητώντας από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ να επανέλθουν σε λίγες μέρες προκειμένου να καταθέσουν.


Ειδικότερα, στις 13 Μαΐου θα καταθέσουν για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου οι Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου. Παράλληλα, οι τρεις απόστρατοι αξιωματικοί θα προσέλθουν στο δικαστήριο για κατάθεση στις 27 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο κάλεσε, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Έδρας να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός ‘Αμυνας διατυπώνει επί 3 χρόνια σε κάθε στάδιο της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε της σύλληψής του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1 .

Η θέση του πρώην υπουργού ‘Αμυνας είναι πως οι επίμαχες αγορές όπλων ήταν στρατηγικής σημασίας κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ ως κορυφαίο όργανο και επομένως δεν θα μπορούσαν να διακινηθούν παράνομα χρήματα για νόμιμες και εγκεκριμένες συμβάσεις προμηθειών.

Η απάντηση που μέχρι τώρα λάμβανε από τη Δικαιοσύνη στο αίτημα του ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι πως αντικείμενο της δίκης είναι η διακίνηση παράνομων χρημάτων που προέρχονται από δωροδοκία και όχι η νομιμότητα των συμβάσεων. Μέλη άλλωστε του ΚΥΣΕΑ έχουν από καιρό δηλώσει ότι το Συμβούλιο αποφασίζει βασιζόμενο στις εισηγήσεις που δέχεται από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ‘Αμυνας.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα