Categories: Κόσμος

Στις 14 Απριλίου η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία

Share

Στις 14 Απριλίου θα ανακοινώσει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας την απόφασή του για τη νομιμότητα και την συνταγματικότητα του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης Εμμανυουέλ Μακρόν, που αφορά την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στην Γαλλία.

Σημειώνεται πως, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας έχει την αρμοδιότητα τυπικά να μην εγκρίνει το νομοθέτημα της Κυβέρνησης, είτε ολόκληρο είτε μέρος του.

Το ιστορικό απόρριψης νόμων είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Οι μαζικές αντιδράσεις, διαδηλώσεις και τα πολύ σφοδρά επεισόδια στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η απάντηση των Γάλλων στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο μάλιστα η Κυβέρνηση Μακρόν επέλεξε να μην θέσει σε ψηφοφορία στο Γαλλικό Κοινοβούλιο.

Τα συνδικάτα μετά την ανακοίνωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ανακοίνωσαν με την σειρά τους πως θα υπάρξει 11η ημέρα γενικής απεργίας στην χώρα στις 6 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση η μικρότερη «αγωνία» για τον Εμμανουέλ Μακρόν και την Κυβέρνησή του δεν προέρχεται από το τι θα αποφασίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, αλλά το πότε θα καμφθεί η μαζική οργή που εκδηλώνεται στο Παρίσι και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και φυσικά δεν εκπορεύονται μόνο από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Πηγή: cnn.gr