Ελλάδα

Στις 196 οι επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο Μητρώο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ

Ακούστε το άρθρο
«Σήμερα γίνεται μια μεγάλη τομή και στόχος μας είναι η διαφάνεια στη διάθεση των κρατικών κονδυλίων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, παρουσιάζοντας το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, που ανακοίνωσε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, για την εγγραφή στο μητρώο έχουν συνολικά καταθέσει αίτηση 398 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 196 έχουν ταυτοποιηθεί. Οι μισές από τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει αίτηση δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

Στις επιχειρήσεις που έχουν ταυτοποιηθεί ανήκουν 270 ενημερωτικές ιστοσελίδες στις οποίες εργάζονται συνολικά 2.115 άτομα, εκ των οποίων οι 1.040 είναι δημοσιογράφοι.

«Τα δύο τρίτα των πολιτών επιλέγουν το διαδίκτυο γα την ενημέρωση τους» σημείωσε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «μητρώο σημαίνει πρόσβαση στη διαφήμιση, αλλά και προστασία από την λογοκλοπή». «Πρέπει να τηρήσουμε τον κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας», τόνισε επίσης ο υπουργός.

Ο κ. Κρέτσος έκανε λόγο για «ημέρα αναγέννησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει, αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα». Επίσης τόνισε ότι το επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση το καλύτερο σύστημα εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα