Αιτωλοακαρνανία Αχαϊα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στις 205 οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας – Ασφυκτική η πίεση και στο Αγρίνιο

Την επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων της περιοχής και άμεσο άνοιγμα του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα, ζητά με παρέμβασή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.

Ξεπέρασαν τις 200 οι νοσηλείες με κορωνοϊό στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας,  πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα υγείας της περιοχής.

Στη χθεσινή εφημερία του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» προσήλθαν 39 άτομα (επιβεβαιωμένα κρύσματα), εκ των οποίων 12 εισήχθησαν για νοσηλεία στην κλινική covid.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχειά της 6ης ΥΠΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας νοσηλεύονται 96 ασθενείς στις κλινικές, 13 στις ΜΕΘ, 4 περιστατικά στην Παιδιατρική, ενώ παραμένει στη ΜΕΘ το δύο μηνών βρέφος. Στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 82 ασθενείς στις κλινικές και εννέα στις ΜΕΘ κορωνοϊού.

Στο μεταξύ την επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων της περιοχής και άμεσο άνοιγμα του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα, ζητά με παρέμβασή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, χαρακτηρίζοντας έκρυθμη την κατάσταση που επικρατεί, ενώ εκφράζει τον φόβο ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, θα χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Ασφυκτική είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στην Κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου, όπως και στην Παθολογική Κλινική, αλλά και στα επείγοντα, αφού οι ιατροί υστερούν αριθμητικά για να καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η Κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου έχει γεμίσει από ασθενείς που νοσούν, αφού έχουν καλυφθεί πλέον και οι 65 διαθέσιμες κλίνες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες τρεις ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όλη η επικαιρότητα