Ομογένεια

Στις 26 Απριλίου το 14ο Συνέδριο για τους Έλληνες ομογενείς

ny_paneliakos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Α.Κ. (Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά), στη Βοστώνη, ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης, ανέλαβε να διενεργήσει το 14ο Συνέδριο.

Ο Σύλλογός μας, αισθάνεται βαριά την ευθύνη και θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης της Ομοσπονδίας και θα κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι του, για να έχουμε, στα μέτρα του δυνατού, ένα πετυχημένο Συνέδριο.

Μεγαλύτερο όμως ρόλο και μεγαλύτερη ευθύνη αναλαμβάνετε Εσείς, γιατί Εσείς είσαστε το Συνέδριο. Εσείς είστε η Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία δεν κατεβαίνει από τον ουρανό για να μας δώσει βάρος και υποχρεώσεις. Ούτε θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν κάτι ξένο και κάτι που δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει. Το Συνέδριο θα χαρακτηριστεί καλό ή κακό, ανάλογα με τις δικες σας διαθέσεις, ανάλογα με τον αριθμό που θα λάβουν μέρος.

Πολλοί από εμας αναρωτιούνται: Μα, τι τη θέλουμε την Ομοσπονδία; Τι μας κάνει; Τι μας προσφέρει; Την απάντηση θα πρέπει να τι δώσετε Εσείς. Κάθε ένας χωριστά. Να αναρωτηθεί αν είναι Έλληνας, αν είναι Ηλειώτης, αν έχει ρίζες στον άγιο αυτό τόπο και αν του χρωστά κάποια πίστη, κάποια αφοσίωση.

Δεν θυμώμαστε το χωριό μας, την Εκκλησία μας, τον Άγιο τάφο των γονιών μας; Γιατί αυτό ακριβώς είναι η Ομοσπονδία. Αυτά είναι η Π.Ο.Α.Κ.. Ό,τι αφήσαμε πίσω μας. Αυτά που κουβαλάμε μέσα μας σαν φυλαχτό στο στήθος. Αυτά τιμάμαι τιμώντας την Ομοσπονδία και τις εκδηλώσεις της και αφού δεν θα αφήσουμε ποτέ αυτά τα αισθήματα να φύγουν από μέσα μας, έτσι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ομοσπονδία μας να φυλλορροήσει.

Αν αφήσουμε τη πατριωτική μας συνείδηση να χαθεί, αν αφήσουμε αυτή τη νοσταλγία που μας γεννάει η αγάπη μας για την Ηλεία να χαθεί, τότε τι μας μένει; Ελάτε να σμίξουμε, ελάτε να νοιώσουμε κοντά, Ελάτε να νοιώσουμε ένα. Το ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλο, ότι είναι τόσο ωραίο, τόσο απολαυστικό να σμίξουμε και να τα πούμε πατριωτικά.


Και τώρα το πρακτικό μέρος της επικοινωνίας…

Το Συνέδριο θα γίνει στο Χιώτικο Σπίτι, 40-01 Broadway, Astoria N.Y., την 26η Απριλίου 2014, από τις 11 το πρωί μέχρι να τελειώσει. Πιθανόν, 4 με 5 το απόγευμα. (Εσωκλείστως σας αποστέλουμε λεπτομέρειες του προγράμματος του Συνεδρίου όπως συντάχτηκε από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας υπό το  Πρόεδρο τη; Ομοσποσδίας μας κ. Δημήτρη Καυκά.

Για το καθιερωμένο χορό που ακολουθεί κάθε Συνέδριο, θα το συνδυάσουμε με το Πασχαλινό Γλέντι του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, που συμπίπτει την ίδια ημερομηνία, πάλι, στο Χιώτικο Σπίτι στην ίδια διεύθυνση, στις 8 το βράδυ.

Για τη διαμονή σας, σας έχουμε εξασφαλίσει ξενοδοχεία στην Αστόρια πολυ κοντά στο τόπο του Συνεδρίου. Τόσο κοντά που θα μπορείτε να περπατήσετε αν θέλετε.


1) FAIRFIELD MARRIOT, 45-20 Astoria Blvd, Astoria N.Y.

Τηλ. 718 267-0008, φαξ 718 267-0081

Μονόκλινο King size $ 150.00 – Δίκλινο $ 169.00

Στη τιμή περιλαμβάνεται πρωϊνό και συγκοινωνία από το αεροδρόμιο στo ξενοδοχείο.

Για να εξασφαλίσετε τη προνομιούχο τιμή που σας αξασφαλίσαμε, οταν τηλεφωνείτε να κλείσετε δωμάτιο, αναφέρετε: For Panelian Federation, μέχρι 30.3.14.


2) 4 POINTS SHERATON, 27 – 05  49th Ave, Long Island City  N.Y. 11101

Τηλ. 718 786-8500, Φαξ 718 786-8700

Μονόκλινο King size, $ 179 Δίκλινο King Size  $ 199

Σε εύθετο χρόνο, σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τον αριθμό και  τα ονόματα των Αντιπροσώπων σας, καθώς επίσης τον ομιλητή σας και το θέμα που θα παρουσιάσει για να καταρτίσουμε το τελικό πρόγραμμα και τη θεματολογία του Συνεδρίου.


Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

Πρόεδρος κ. Νίκος Κωστόπουλος τηλ. 718 680-7052 και

Υπεύθυνος Συνεδρίου κ. Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος 718  926-2522

    

Ο Υπεύθυνος του Συνεδρίου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Όλη η επικαιρότητα