Οικονομία

Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

14276_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, όμως σύμφωνα με το Reuters, τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου, εφόσον η χώρα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στους ευρωπαϊκούς κύκλους, το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει στην εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και αύριο αναμένεται να ανάψει και επισήμως το πράσινο φως.

Όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι στο Reuters, στο Eurogroup της Τρίτης αναμένουν μία πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων ενώ εκτιμούν πως θα συζητηθεί και η μείωση του χρέους και η διετής παράταση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Μετά την πολιτική έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων, οι προτάσεις για τη μείωση του χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας που έχει στην κατοχή του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι δανειστές μας θα ελέγξουν αν οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εκπληρωθεί μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης, πιθανότατα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα και η Κομισίον θα υπογράψουν ένα αναθεωρημένο μνημόνιο κατανόησης στις 4 Δεκεμβρίου και την επόμενη ημέρα η χώρα θα λάβει τα χρήματα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων που έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα εδώ: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=237583

Όλη η επικαιρότητα