Πολιτική

«Στις 5 Ιουλίου να βροντοφωνάξουμε όλοι και όλες ένα πατριωτικό, δυνατό ΟΧΙ»

saltarh.jpg

Στις 5 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός στην ενημέρωση στη Βουλή των Ελλήνων για την τότε πρόταση των δανειστών, την οποία είχε απορρίψει σημείωνε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν υπάρχει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση, όριο είναι η προοπτική του ελληνικού λαού».

Σε αυτές τις λέξεις συμπυκνώνεται η ουσία του πολιτικού σχεδίου της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα δημοκρατικά κόμματα (μνημονιακά και μη) να τοποθετηθούν θεσμικά για την πρόταση των δανειστών ζητώντας τους να την απορρίψουν ώστε το Όχι το δικό του να γίνει όχι της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Και έτσι έγινε. Ούτε ένας πολιτικός αρχηγός δεν τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση των Θεσμών στις 5 Ιουνίου και ο Πρωθυπουργός μετά την συζήτηση ανέδειξε ως «θετικό στοιχείο» ότι ο κ. Σαμαράς τάσσεται κατά της πρότασης των δανειστών και τόνισε ότι: «Είδαμε σήμερα τον αντιμνημονιακό Σαμαρά, είχαμε να σας δούμε έτσι από το Ζάππειο, αλλά μας βοηθά η θέση σας».

Τι άλλαξε μέσα σε 20 ημέρες και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ φωνάζουν υπέρ της πρότασης των «Θεσμών»;  Οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό και όχι να κρύβονται πίσω από τους δανειστές για τον εκβιασμό περί αποπομπής από το ευρώ.

Για να ειπωθούν τα πράγματα απλά και κατανοητά ισχύουν τα εξής:

Εάν επέμεναν στο ΟΧΙ τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΚΕ διατηρούσε πιο προοδευτική τακτική οι δανειστές θα αντιλαμβανόντουσαν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν την Ελληνική Δημοκρατία, την χώρα μας συνολικά, η οποία απορρίπτει ένα σχέδιο εξυπηρέτησης των δανειστών και όχι της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Οι δανειστές δεν θα είχαν εναλλακτική, δεν θα μπορούσαν να εκβιάσουν για ευρώ και δραχμή γιατί απλά δεν θα είχαν την διέξοδο του ΝΑΙ που τους παρέχουν απλόχερα τα κόμματα της υποτέλειας και του νεοφιλελευθερισμού στην πατρίδα μας.

Και θα πει κάποιος, η ηγεσία της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι πατριώτες;

Εάν κρίνουμε βέβαια πού οδήγησαν οι πολιτικές τους και οι υπογραφές τους την πατρίδα μας ακόμη και αυτό είναι σε διακύβευμα.

Όμως επί του πρακτέου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ λένε ΝΑΙ στην πρόταση των Θεσμών ανεξαρτήτως νομίσματος. Δεν τους νοιάζει στην πραγματικότητα ο τυχόν κίνδυνος αλλαγής νομίσματος και γι’ αυτό στηρίζουν τις απειλές των δανειστών. Τους ενδιαφέρει αποκλειστικά να μην αμφισβητηθεί το καθεστώς εποπτείας και το καθεστώς λιτότητας.

Στηρίζουν το σχέδιο των Θεσμών γιατί αυτό θέλουν να εφαρμόσουν, όπως κάνουν μέχρι και σήμερα ανεξαρτήτως νομίσματος. Να μη σηκώσει κεφάλι ο κόσμος της εργασίας ανεξαρτήτως νομίσματος. Οι ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κανένα όριο, οι μειώσεις συντάξεων, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών για κλάδους όπως οι αγρότες, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι το πολιτικό τους σχέδιο για την πατρίδα μας κ.α.

Η υποκρισία τους και ο ρόλος τους αποτυπώνεται ακριβώς στο ότι προσπαθούν να αποκρύψουν από τον λαό το περιεχόμενο του τελεσιγράφου των θεσμών αναμοχλεύοντας απλά τον εκβιασμό των πιστωτών περί δραχμής.

Εάν βοηθούσαν το λαό στο ΟΧΙ είχαν μια ελπίδα να σβήσουν κάποια σημάδια ενοχής για τη καταστροφή της πατρίδας μας. Όμως είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι, παρασιτικοί και ξενόδουλοι που φωνάζουν ΝΑΙ με όλη τους τη δύναμη.

Ο λαός μας πρέπει να επιλέξει εάν αντέχει να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις το επόμενο τρομερά δύσκολο αλλά σύντομο χρονικό διάστημα (1-2 μηνών) ώστε να ανοίξει ο δρόμος για βελτίωση της κατάστασης ή να υποταχθεί με την υπογραφή του σε μία κόλαση μέχρι το 2019 τουλάχιστον χωρίς όριο.

Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ.

Όλη η επικαιρότητα