ΕΠΣ Ηλείας

Στις 5 μ.μ. στο Καλλίκωμο ο πρώτος τελικός, Ξενοφών Κρεστένων – Πανηλειακός

Η μεγάλη ώρα έφτασε...
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ, των τελικών ανάδειξης του Πρωταθλητή Ηλείας.

Με το πρώτο ματς, να διεξάγεται στο γήπεδο του Ξενοφώντα στο Καλλίκωμο, σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου στις 5 μ.μ. και η ρεβάνς, στο γήπεδο του Πύργου, την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου την ίδια ώρα, δηλαδή μετά από τέσσερις μέρες.

Αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Σπιάντζας, δηλ. σε ουδέτερο γήπεδο, την Τετάρτη του ΠΑΣΧΑ 27 Απριλίου. Καθώς την επομένη 28 Απριλίου, η κάθε ΕΠΣ, μεταξύ βέβαια αυτών και η ΕΠΣ Ηλείας, υποχρεούται από την ΕΠΟ να δηλώσουν τον πρωταθλητή τους, ο οποίος θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ εθνική. Οι δύο ομάδες, ολοκλήρωσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την προετοιμασία τους, και είναι έτοιμες να μπουν στη «μάχη» με το δεξί.

Ξενοφών Κρεστένων: Με ανεβασμένη ψυχολογία!

Με την ψυχολογία στα ύψη, από το γεγονός ότι για άλλη μια σεζόν είναι στους τελικούς της Α1, αλλά και από την πρόκριση με δύο νίκες επί του Ηλειακού Βαρθολομιού, και χωρίς άγχος, θα κυνηγήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ηλείας στον Ξενοφώντα Κρεστένων, ποντάροντας στο γεγονός ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ξενοφών θα παραταχθεί με τις γνωστές απουσίες των παικτών που έχουν τραυματιστεί εδώ και καιρό σοβαρά. Αυτοί είναι οι Καββαθάς, Κακολύρης, Π. Κουτσογιαννάκης και Ηλιόπουλος. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στα πλάνα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι.

«Ξεσηκωμός»… στην Κρέστενα αλλά και τη γύρω περιοχή!

Για το σημερινό ματς, φαίνεται ότι ζουν και αναπνέουν στην Κρέστενα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρέστενας. Καθώς φίλαθλοι κάθε ηλικίας θέλουν να δουν αυτό το ματς, ενισχύοντας τον ιστορικό Ξενοφώντα, ώστε να επαναλάβει ότι την σεζόν 2018 – 19, απέναντι στον Ενιπέα Λατζοΐου.

Πανηλειακός: «Μόνο για νίκη»!

Ο Πανηλειακός ρίχνεται σήμερα στη μάχη του τίτλου της Α1 DUOMO-MONK, στο Καλλίκωμο κόντρα στον Ξενοφώντα Κρεστένων, έχοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν παρά να στοχεύουν στη νίκη σε κάθε παιχνίδι, όσο κρίσιμο κι αν είναι. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η ιστορία της ομάδας, ο Πανηλειακός να είναι ψηλά, στις εθνικές κατηγορίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί του Αίαντα στο Κύπελλο, ένα αποτέλεσμα που ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα, εφόσον επικράτησε ενός αντιπάλου ανώτερης κατηγορίας. Μοναδικοί απόντες ο τραυματίας Μουρνέλης και ο Π. Κωτσάκης, που απέχει εξ αιτίας του πρόσφατου θανάτου του πατέρα του, αείμνηστου, Γιώργου Κωτσάκη.

Με τους Red Boys στο πλευρό του ο Πανηλειακός στο Καλλίκωμο!

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού, Red Boys, ετοιμάζονται να εκδράμουν και στο Καλλίκωμο, στον σημερινό πρώτο τελικό της Α1 DUOMO-MONK, ανάμεσα στον Ξενοφώντα Κρεστένων και τον Πανηλειακό (ώρα έναρξης 5 μ.μ.).

Η Διοίκηση του Πανηλειακού, όπως είχε πράξει και στον εκτός έδρας ημιτελικό με τη Νίκη Τραγανού, ναυλώνει για τους φιλάθλους του Πανηλειακού λεωφορεία για τον πρώτο τελικό με τον Ξενοφώντα στο Καλλίκωμο. Οι Red Boys, λοιπόν, θα είναι ξανά δίπλα στην ομάδα, σε άλλο ένα παιχνίδι εκτός Πύργου.

«Πάμε να κάνουμε το σύνθημα πραγματικότητα: ‘’Την άνοδο, την άνοδο Πανηλειακέ’’, είναι η φράση με την οποία απευθύνουν πρόσκληση στους φίλους της ομάδας να εκδράμουν όλοι μαζί στο Καλλίκωμο. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το My Market στα Χαλικιάτικα στις 3:45μ.μ..

ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΙΛΟΣΕΣΚΙ (Προπονητής – παίκτης Ξενοφώντα Κρεστένων):

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και περιμένουμε πώς και πώς τους τελικούς. Όπως κάθε χρόνο εμείς φορμαριζόμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος και όλοι θέλουμε να παίξουμε τους τελικούς.

Όλοι είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι γι’ αυτά τα ματς. Έχουμε δουλέψει πολύ όλη τη σεζόν, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε.

Ήρθε η ώρα να χαμογελάσουμε, αλλά κι αν δεν γίνει αυτό, δεν θα τα βάψουμε μαύρα, διότι για μας στόχος ήταν ο τελικός και έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν έχουμε πίεση και άγχος, μόνο χαρά υπάρχει στην ομάδα μας για την διεκδίκηση του τίτλου στους τελικούς».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Πανηλειακού):

«Πρόκειται για ματς που δεν έχουν καμία σχέση με την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Θα είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια, και για αυτά προετοιμαστήκαμε κατάλληλα.

Σε ένα άδικο οπωσδήποτε σύστημα, ξεκινώντας από την αρχή οι δυο αντίπαλοι, την ώρα που εμείς στην κανονική περίοδο κερδίσαμε και τα δύο ματς, και τερματίσαμε πρώτοι με διαφορά.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, και θα είμαστε κομπλέ στην πρεμιέρα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του στο ματς με τον Αίαντα στον Πύργο, και πιστεύω πως όλοι μαζί στο τέλος, θα πανηγυρίσουμε την άνοδό μας στη Γ΄ εθνική.

Όλη η επικαιρότητα