Στις αγορές

Καλημέρα σας ωραίες και γλυκές μου κυρίες, θα μπορούσα να υποβάλω ακόμη και τα σέβη μου, αλλά σε κυρίες όπως εσείς δεν αρμόζουν τέτοιες μεσαιωνικές συνήθειες, μία απλή και χωρίς ίχνος υστεροβουλίας καλημέρα σίγουρα σας είναι αρκετή, άλλωστε όπως γνωρίζετε και από το παρελθόν που ήμασταν καλοί συνεργάτες, δεν συνηθίζω σε δουλικές φιλοφρονήσεις.

Διατηρώ την αξιοπρέπειά μου, αν και πολλοί τα τελευταία χρόνια ισχυρίζονται ότι την έχω χάσει και μάλλον σκόπιμα το κάνουν, για να πέσω στα πόδια τους προφανώς και να ζητήσω την χαμένη μου αξιοπρέπεια, που τους την παραχώρησαν οι κακοί, αλλά τελευταία οι καλοί που αντικατέστησαν τους κακούς και παρότι και αυτοί έγιναν κακοί, θεωρούν ότι μπορούν οι ίδιοι να την ξαναφέρουν πίσω.

Εγώ πάντως αγαπητές και αγαπημένες μου κυρίες, αισθάνομαι αξιοπρεπής και φαντάζομαι με θυμάστε από παλαιότερα, όταν μας δανείζατε χωρίς μέτρο, ακόμη και χωρίς μέτρημα, παίρναμε ότι μας δίνατε με καλή πίστη και εμπιστοσύνη, μέχρι που στο τέλος του 2009 διαπιστώσαμε ότι μας παραφουσκώσατε το λογαριασμό και τον ξεπεράσατε πάνω από τα 300 δις. ευρώ.

Και τότε ,φοβούμενες πως θα χάσετε τα χρήματά σας, τα βρήκατε με τους φίλους μας της ΕΕ, χρηματοδότησαν αυτοί ασφαλώς το χρέος, πήρατε τα χρωστούμενα και μας παρατήσατε, αφού λάβατε ένα σωρό εξασφαλίσεις, προσωπικές και εμπράγματες, τραβήξατε την ουρά σας απέξω και για τόσα χρόνια μας περιμένατε στην γωνία.

Και να τώρα που ήρθε η ώρα, οι φίλοι και εταίροι μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, μας βαρέθηκαν, δεν μπόρεσαν ούτε ρήτρα ανάπτυξης να βάλουν σαν ασφάλεια στις χρηματοδοτήσεις τους και μας ρίχνουν πάλι σε εσάς γλυκές μας κυρίες, προφανώς μίλησαν μαζί σας, ίσως σας ελέγχουν κιόλας, ή μήπως τους ελέγχετε εσείς και τούτο για να εισπράξουν τα δανεικά τους και φυσικά να τα φορτώσουν σε εσάς.

Και εσείς συμφωνείτε ασφαλώς, μπίζνες κάνετε, ξέρετε ότι είμαστε καλοί πελάτες, γνωρίζετε και την τραπεζική πρακτική άριστα και ξέρουμε πολύ καλά ότι θα μας δανείσετε πανάκριβα και φυσικά με σκληρό μνημόνιο που θα προβλέπει την περιβόητη ρήτρα ανάπτυξης ως πρώτη εξασφάλιση.

Δεν σας ενδιαφέρουν οι υποθήκες και οι προσωπικές εγγυήσεις, αυτές δεν ρευστοποιούνται, ξέρετε καλά πως μόνο η ρήτρα ανάπτυξης μπορεί να μας στριμώξει , να αναγκαστούν οι αντιπρόσωποί μας στην Βουλή να δεσμευτούν για επενδύσεις και ανάπτυξη, που θα φέρουν κέρδη και υπερκέρδη, να φορολογηθούν ώστε να πληρωθείτε στην ώρα σας, να μας ξαναδανείσετε και βλέπουμε.

Θα μας επιτρέψετε βέβαια μόλις πάρουμε τα πρώτα χρήματα, να βγούμε στις πλατείες και στους δρόμους για γλέντια και πανηγύρια φυσικά, όχι σαν αγανακτισμένοι, ή σαν χρεοκοπημένοι ιδεολόγοι του:  «Η Ελλάδα στους Έλληνες», «Κάτω το κεφάλαιο» και τέτοιες αηδίες του παρελθόντος, εμείς προχωράμε μπροστά και δηλώνουμε από τώρα πίστη και αφοσίωση στην μεγαλοσύνη και ευσπλαχνία σας και ότι θέλετε.