Πολιτική

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στη ΔΕΘ.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι αυτό είναι σημαντικό, γιατί η Ινδία διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της τα τελευταία 10 χρόνια. «Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκλεισε κάνοντας αναφορά σε φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ότι «φτώχεια είναι η στέρηση ευκαιριών».

Η φράση του Γκάντι που θύμισε ο Μητσοτάκης

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις». Αυτή τη φράση του Μαχάτμα Γκάντι θύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ινδίας. Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με κορυφαίους CEO ινδικών εταιρειών, αλλά και με σημαντικές προσωπικότητες, παρουσία της Ινδής πρέσβειρας.

Από τους πρώτους σταθμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ήταν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό ο αρμόδιος υπουργός.

Στο περίπτερο, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε στρατιωτικές επιδείξεις, καταρρίχησης και αναρρίχησης και ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου.

Η μπάντα του στρατού έπαιξε το Paradise City

Στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη τον κ. Μητσοτάκη. Η μπάντα του στρατού τον υποδέχθηκε παίζοντας το «Paradise City» των Gun N’ Roses. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη πριν από τις εκλογές, είχε πει ότι είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του.

Μόλις έφτασε στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και ακολούθησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, έξω από τα γραφεία της διοίκησης. Εκεί περίμενε τον κ. Μητσοτάκη και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τον οποίο έσπευσε να χαιρετίσει ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ζέρβα και η γραβάτα….με νόημα

Λίγη ώρα προτού πάει στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος του έκανε δώρο μία γραβάτα, με το λογότυπο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε από τη γραβάτα, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει ένα σχόλιο που είχε σαν στόχο την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εμείς φοράμε γραβάτες… Είναι ένα δώρο που αν το χάριζε αλλού δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Όλη η επικαιρότητα