Ηλεία

Στις εκλογές του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ΠΕ Ηλείας

Μικρή η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία
Ακούστε το άρθρο

Ισοψηφία μεταξύ των παρατάξεων Αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) και Δημοκρατική ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ/ΠΕ), είχαμε στις χθεσινές εκλογές του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ΠΕ Ηλείας, που έγιναν στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Οι δυο παρατάξεις έλαβαν από 44 ψήφους, ενώ η παράταξη Αυτόνομο Δίκτυο εκπαιδευτικών έλαβε 20 ψήφους και η παράταξη Ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών Πύργου (ΑΚΕ) έλαβε 15 ψήφους.

Πλέον τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν οι εκλεγέντες και κατόπιν θα προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Μικρή η συμμετοχή

Θα μπορούσε πάντως να είναι πιο μεγάλη, η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ΠΕ Ηλείας.

Συγκεκριμένα ψήφισαν λιγότεροι από το 50% των εγγεγραμμένων μελών, ενώ να τονιστεί ότι από την εκλογική διαδικασία, αλλά και από την γενική συνέλευση που έγινε νωρίτερα, απουσίαζε η πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που αναφέρθηκε απ’ όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία.

Τα αποτελέσματα

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων όπως γράψαμε προέκυψε ισοψηφία της Αγωνιστικής συσπείρωσης εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) και της Δημοκρατικής ανεξάρτητης κίνησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΑΚΕ/ΠΕ) με 44 ψήφους.

Αναλυτικά:

Ψήφισαν 129
Λευκά 5
Έγκυρα 128
Άκυρα 1

Έλαβαν :
ΔΑΚΕ / ΠΕ 44
ΑΣΕ 44
Αυτόνομο δίκτυο 20
ΑΚΕ 15

Οι ψήφοι είναι οι εξής :

ΑΣΕ
Βασιλική Καλαντζή 18
Βασιλική Λιάπη 16
Χαραλαμπία Πικέα 30

ΔΑΚΕ/ΠΕ
Σωτηρία Διονυσοπούλου 28
Αντωνία Μπρη 35
Ανδριάνα Νιώτη 18

Αυτόνομο δίκτυο
Δήμητρα Καραμεσίνη 14

ΑΚΕ
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος 10

Για την εξελεγκτική επιτροπή έλαβαν Αντώνης Χρυσανθακόπουλος 22 ψήφους και Παναγιώτης Σταθόπουλος 17 ψήφους.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε περίπου στις 6:00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τις 9:00 το βράδυ, με την προσέλευση των εκπαιδευτικών να είναι πάντως συνεχής.

Πριν από την εκλογική διαδικασία, έγινε η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την παιδεία και στον νομό, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης έγινε ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

Όλη η επικαιρότητα