Ηλεία

Στις κάλπες οι Οικονομολόγοι της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Εκλογές σε ένα από τα σημαντικότερα και μαζικότερα επιμελητήρια της χώρας, το Οικονομικό, διεξάγονται αύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Συμμετέχουν οκτώ παρατάξεις με συνολικά 1.201 υποψηφίους. Από τις κάλπες της Κυριακής θα αναδειχθούν τα διακόσια μέλη της Συνέλευσης Αντιπροσωπείας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (εκατό από την Αττική, είκοσι από την Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα ογδόντα από την περιφέρεια), από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια το 15μελες διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα, θα εκλεγούν οι 7μελεις διοικήσεις των επιμέρους περιφερειακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας στο οποίο εκπροσωπούνται οι οικονομολόγοι από τους νομούς Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

Στην Ηλεία θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα, στον Πύργο, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου στο κτίριο Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, ισόγειο).
Σημειώνεται ότι στο μητρώο του ΟΕΕ είναι εγγεγραμμένα περί τα 122.000 μέλη (Οικονομολόγοι, Λογιστές, Φοροτεχνικοί με πτυχίο Ανωτάτων Σχολών), ωστόσο, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα ταμειακώς τακτοποιημένα τα οποία ανέρχονται σε περίπου 41.000.

Στην Ηλεία αναμένεται να προσέλθουν στην κάλπη περί τους 200 εκλογείς.

H αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο είναι απαραίτητο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Όλη η επικαιρότητα