WEB tv Ελλάδα

Στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ο Σκουρλέτης – Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας το περασμένο Σάββατο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετέβη στην περιοχή της Κλεισούρας, όπου υπέστη μεγάλη ζημιά η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, λόγω των κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος.

Επίσης, επισκέφθηκε τις κοινότητες Κλεισορεύματα, Διαφινιάς, Χρυσοβέργι και Ζευγαράκι, που έχουν υποστεί αρκετές ζημιές από την κακοκαιρία.

O κ. Σκουρλέτης συνοδεύεται  από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, προκειμένου  να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και έγινε δέκτης έντονων παραπόνων. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν τον ίδιο, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αγρινίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικά ο κ. Παπαναστασίου, είχε πολύ έντονους διαλόγους με κάποιους κατοίκους σχετικά με τη διάθεση νερού, και διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή των ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες, σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήματα για καταγραφή ζημιών σε σπίτια, στα γραφεία που λειτουργούν στους δήμους γι’ αυτό το σκοπό.

Πηγές: AgrinioPressnews247.gr

Όλη η επικαιρότητα