Αρθρογραφία

Στις “συμπληγάδες” της δημοσιογραφίας

Έντονη υποβλητική μουσική με το άνοιγμα του δελτίου, να συνεχίζεται σε επιλεγμένα σημεία…ειδήσεις πασπαλισμένες με μπόλικα σχόλια…σκόπιμη επιλογή σειράς και χρόνου παρουσίασης των γεγονότων…ελλιπής αναφορά της άλλης άποψης…

18:50…κάθεστε αναπαυτικά; το σήριαλ ξεκινάει…

Ο ψαρομάλλης παρουσιαστής με το λαμέ κουστούμι και το ασημί ρολόι, έτοιμος…οι πλημμυροπαθείς και τα προβλήματά τους (λογικό) για ξεκίνημα…και η συνέχεια; όλο το αστυνομικό δελτίο της προηγούμενης βδομάδας…ο ληστής της Πατησίων…και δώσε πόνο…σειρήνες, περιπολικά και καταδιώξεις. Το λαμέ κουστούμι όρθιο και με δραματική φωνή συνεχίζει…ο άγνωστος νεκρός της Κηφισίας και πάλι λέγοντας…

19:10 αναμασημένα σχόλια από τις δηλώσεις Μπογδάνου. Αλλά φευ..η φωνή τώρα πιο δραματική, ο σκηνοθέτης ζουμάρει στο βλοσυρό πρόσωπο…ο παρουσιαστής κινεί τα χέρια σε μια προσπάθεια δραματοποίησης και έκφρασης αγανάκτησης, η χροιά της φωνής αλλάζει…ακούγεται η φωνή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που καλεί την αστυνομικό  σε βοήθεια (δήθεν)…μετά από τόσους μήνες !

19:20  θέατρο των δημοσκοπήσεων…ένα δεύτερο λαμέ κουστούμι με μαύρο ρολόι μπαίνει στο πλατό και μέσα από σημειώσεις που κρατά σε τρεμάμενα χέρια μας παρουσιάζει τα «σημαντικότερα» προβλήματα της κοινωνίας, δηλαδή τη γνώμη του κόσμου για τον Μπάμπη και τον Μπογδάνο…και όπως πάντα τα ποσοστά κομμάτων και αρχηγών. Το λαμέ κουστούμι με το ασημί ρολόι…πολυμηχανή…κάνει ερωτήσεις, βγάζει επιτόπου συμπεράσματα αλλά δίνει και ερμηνείες…υπομονή..

19:30. Κινηματογραφική καταδίωξη στην Καλιφὀρνια και η διάσωση ενός καγκουρό στην Αυστραλία…

Ξεχάσαμε τίποτα; Α ναι…έμεινε και λίγος χρόνος πριν το δελτίο καιρού.

Για μόλις 30 δευτερόπλεπτα θα ακουστεί από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγαλύτερου πιθανόν καναλιού της χώρας…ότι έγινε και κάποιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ..!!!

Όλη η επικαιρότητα