Categories: Ηλεία

Στις Ξενιές η νέα συγκέντρωση για τα φωτοβολταϊκά

Share

Συνάντηση πολιτών του δήμου Ήλιδας που είναι αρνητικοί και δεν επιθυμούν την επένδυση των φωτοβολταϊκών στην περιοχή τους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 11:30 με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξενιών, που καλεί πολίτες, φορείς και εκπροσώπους θεσμών στο κυλικείο της εκκλησίας του χωριού.

Βασικό θέμα της συνάντησης είναι το επενδυτικό σχέδιο και η εγκατάσταση των 146.000 φωτοβολταϊκών πάνελ στα παραλίμνια εδάφη, με το σύνθημα που κυριαρχεί να είναι «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ».

Ο αγώνας όπως τονίζεται πρέπει να είναι μαζικός και απαιτείται η συμμετοχή όλων, σημειώνοντας πως ο τόπος αξίζει καλύτερη τύχη από αυτή που σχεδιάζουν. Η ανάπτυξη της Λίμνης Πηνειού σημειώνεται πως πρέπει να βασίζεται στην συνέχιση της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής, την πολιτιστική κληρονομιά, την βιοποικιλότητα, ταυτόχρονα με την ήπια τουριστική ανάπτυξη, ενώ η αντίδραση των πολιτών θα πρέπει να είναι ηχηρή και να έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.