Αθλητισμός

Στίβος: Φανταστικός Καραλής, ατομικό ρεκόρ και Νο1 στον κόσμο

Ο αθλητής με καταγωγή από την Ηλεία δωσε σήμερα τον πρώτο του αγώνα στο μίτινγκ της Καρλσρούης, στο World Indoor Tour, και κατάφερε να εντυπωσιάσει.
Ακούστε το άρθρο

Φοβερή εμφάνιση έκανε ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το έδειξε από τον πρώτο του κιόλας αγώνα.

Ο αθλητής με καταγωγή από την Ηλεία δωσε σήμερα τον πρώτο του αγώνα στο μίτινγκ της Καρλσρούης, στο World Indoor Tour, και κατάφερε να εντυπωσιάσει. Ο ίδιος άφησε το πρώτο ύψος στα 5.20μ, υπερέβη με την πρώτη τα 5.30μ, 5.50μ και 5.60μ και έπειτα άφησε τα 5.66μ για να πάει απευθείας στα 5.72μ και τα υπερβεί με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια άφησε το 5.76μ και πήγε ολοταχώς προς το 5.83μ, το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 5.81μ από πέρυσι αλλά και να καταγράψει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (μαζί με τους Κέισι Λάιτφουτ και Κέρτις Μάρσαλ που έκαναν επίσης 5.83μ στον ίδιο αγώνα).

Έπειτα ο πήχης ανέβηκε στα 5.88μ όπου ο Καραλής δοκίμασε την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ (5.85μ – Κώστας Φιλιππίδης). Εκεί είχε τρία άκυρα άλματα και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση και με εξαιρετική εμφάνιση ενώ παράλληλα μοιράζεται το Νο1 του κόσμου μαζί με τους Λάιτφουτ (1ος) και Μάρσαλ (2ος).

Με τη σημερινή του επίδοση «τσέκαρε εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού (2-5/3) αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού στη Βουδαπέστη ενώ παράλληλα έδειξε πως βρίσκεται σε φοβερή φόρμα. Ο επόμενος αγώνας του 22χρονου άλτη θα είναι στο μίτινγκ του Μόντο Ντουπλάντις, Mondo Classic, στην Ουψάλα στις 2 Φεβρουαρίου εκεί όπου πέρυσι είχε κάνει το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του (5.81μ).

View this post on Instagram

A post shared by Emmanouil Karalis (@manolo)

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα