Αθλητισμός

Στίβος: Τσουκαλά και Γεωργίου πανηγυρίζουν 1η διεθνή νίκη

Ακούστε το άρθρο

Δύο νίκες σημείωσαν οι πρωταθλητές του Απόλλωνα Πύργου Μαργαρίτα Τσουκαλά και Αριστοτέλης Γεωργίου στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο της Σπάρτης, το οποίο κατακλείστηκε από εκατοντάδες  αθλητές , αθλήτριες και  θεατές.

Ο Αριστοτέλης Γεωργίου νίκησε στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια, με χαρακτηριστική ευκολία, αφού αυτή την περίοδο είναι ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στους παίδες  με επίδοση  6’18’’ 33.  Δεύτερος ήταν ο Κύπριος Λιμαντζάκης Εμμανουήλ με 6’31’’05 και τρίτος ο Έλληνας Θανάσης Παπαγιαννούλας με 6’31’’25. Ο Πυργιώτης πρωταθλητής  θα μπορούσε να κάνει μία καλύτερη επίδοση ή ένα ατομικό ρεκόρ αλλά δεν είχε συναγωνισμό, τρέχοντας ουσιαστικά για τη νίκη και για να ανέβει στην ψηλότερη θέση του βάθρου. Ο προπονητής του Θανάσης Παπαγρηγορίου τη νέα χρονιά θα ετοιμάσει τον αθλητή του στην κατηγορία εφήβων που θα αγωνιστεί στα τρία χιλιόμετρα φυσικών εμποδίων για μια επίδοση κάτω από 9’25’’00 για να του δώσει δυνατότητες διάκρισης. «Είμαι ευχαριστημένος και τη νέα χρονιά με καλή προπόνηση και υγεία θα πετύχουμε ακόμη καλύτερους στόχους… Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαρίστανται και τον κ. Παπαγρηγορίου, τον προπονητή μου» είπε ο αθλητής.

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά νίκησε με άνεση και χωρίς πίεση, αφού δεν έχει αντίπαλο μετά τα τρία αγωνίσματα στην Ελλάδα, είναι ασυναγώνιστη σε σφαιροβολία, ακοντισμό και 800 μέτρα χωρίς να υπολείπεται στα υπόλοιπα αγωνίσματα και τα οποία θα δουλέψει από τη νέα χρονιά κάτι που επιτρέπει και η ηλικία της. Η μαθήτρια της  Α’ Λυκείου στο συγκεκριμένο αγώνα είχε και την υποστήριξη αρκετών  συμμαθητριών της, που έσπευσαν να την απολαύσουν . Η Τσουκαλά από ατυχία καθαρή και από τον ισχυρό κόντρα άνεμο στα 200 μέτρα και στον ακοντισμό δεν έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ καίτοι αυτό φαινόταν μετά το άθλημα της σφαιροβολίας που διέλυσε κάθε επίσημο ρεκόρ της (14μ.87εκ. νέο ρεκόρ)

Συγκεκριμένα πέτυχε 5.089 βαθμούς σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ βαθμοί που της εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό του Γκιόρ της Ουγγαρίας το 2018 (ο ΣΕΓΑΣ βάζει μεγαλύτερα όρια) αλλά ξεπέρασε τα όρια σε μήκος, σφαιροβολία, ακοντισμό. Το τελευταίο άθλημα της στέρησε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ γιατί έριξε 37 μ36 εκ. ενώ έχει επίσημο 45 μέτρα. Όπως προγράψαμε ο άνεμος της στέρησε 200 βαθμούς. Παρόλα αυτά η αθλήτρια φαίνεται ότι τη νέα χρονιά που θα είναι και πάλι κορασίδα θα ξεπεράσει τους 5.500 βαθμούς και ίσως  παίξει ρόλο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. «Ήθελα να κάνω ένα Πανελλήνιο ρεκόρ σ’ ένα γήπεδο που ο προπονητής μου έχει γευτεί ένα Πανελλήνιο ρεκόρ με την Αθανασία Πέρρα στο παρελθόν αλλά δυστυχώς ο άνεμος με δυσκόλεψε. Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο, προσπαθούμε με υπομονή. Ευχαριστώ τον προπονητή μου κ Καίσαρη, όλους όσοι είναι κοντά μας και τις συμμαθήτριές μου και φίλους που ήρθαν σήμερα στην Σπάρτη….» Δεύτερη ήταν η Ελληνίδα Μαρία Τσιαμπέρα με 4753 βαθμούς και τρίτη η Κύπρια Χαριθέα Ηρακλέους με 3620 βαθμούς.

Όλη η επικαιρότητα