Αχαϊα Ηλεία Υγεία

Στο 80% η πληρότητα της κλινικής Covid στον Πύργο – «Φούλαρε» η Πάτρα

Η κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι σε μια πληρότητα της τάξης του 80%, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έφθασε και σε μεγαλύτερα ποσοστά, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και τα ύποπτα κρούσματα.
Ακούστε το άρθρο

Δε λένε να αδειάσουν τα νοσοκομεία της περιοχής, στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, αφού οι νοσηλείες αυξάνονται καθημερινά, με τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας να βρίσκονται διαρκώς στο «κόκκινο».

Η κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι σε μια πληρότητα της τάξης του 80%, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έφθασε και σε μεγαλύτερα ποσοστά, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και τα ύποπτα κρούσματα.

Σύμφωνα με το διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τα όσα δήλωσε στην εφ. «Πατρίς», γίνεται συνεχής προσπάθεια αποφόρτισης της κλινικής.

«Η αποφόρτιση της κλινικής γίνεται μέσα από την διαχείριση των περιστατικών, τα εξιτήρια που δίνονται και βεβαίως με το να κρατάμε κάποιους ασθενείς στο σπίτι τους,  αν δεν χρειάζονται νοσηλεία. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η Πάτρα αυτή τη στιγμή που δέχεται και το μεγαλύτερο βάρος της περιοχής και είναι σε πολύ αυξημένη πληρότητα οι κλινικές της».

Ανησυχία προκαλούν και οι αριθμοί των νοσηλειών της χθεσινής ημέρας, τόσο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ενώ και στα δύο νοσοκομεία οι ΜΕΘ γέμισαν.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υ.ΠΕ, μέχρι χθες στο Ρίο νοσηλεύονταν 122 ασθενείς στην κλινική covid, 5 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική (σ.σ μέχρι προχθές νοσηλεύονταν 4), και 13 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αντίστοιχα και στον « Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 86 ασθενείς στην κλινική covid και 9 ασθενείς στη ΜΕΘ.

Μιλώντας για τον αυξημένο αριθμών των νοσηλειών ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι «είναι ακόμα σε υψηλό ποσοστό οι νοσηλείες,  άσχετα με το πώς διαμορφώνεται το επιδημιολογικό φορτίο. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει κατά βάση είναι να αποφορτιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία μας και να μην έχουμε τόσες πολλές νοσηλείες, πρώτα από όλα για τους ιδίους τους ανθρώπους και μετά για το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Επιτρέψτε μου όμως και μια παρατήρηση γιατί την θεωρώ πολύ σημαντική και είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να δώσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όλων αυτών των περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι».

Όλη η επικαιρότητα