Ηλεία

Στο απέραντο διάστημα!.. Αστροπαρατήρηση και ομιλίες που εντυπωσίασαν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά που κρύβει το απέραντο διάστημα από τους ειδικούς στον τομέα αυτό, το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή και τον Επίτιμο Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσιο Σιμόπουλο, είχαν οι μαθητές που έδωσαν το παρόν στη χθεσινή εξαιρετική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Πύργου στο αμφιθέατρό του.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης πραγματοποίησε με ομιλία του ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου Γιώργος Μπίρμπας, τονίζοντας πως βασικός σκοπός είναι να καθιερωθούν συγκεκριμένες συμπεριφορές και δεξιότητες στους μαθητές, να διευρυνθούν οι γνωστικοί ορίζοντες τους, να έρθουν σε άμεση επαφή με σπουδαίους επιστήμονες και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Όσον αφορά τη χθεσινή βραδιά, ανέφερε πως αποσκοπεί στο να έχουν περισσότερα ερεθίσματα οι μαθητές και να ασχοληθούν περαιτέρω με τις φυσικές επιστήμες, αλλά πέρα από αυτό να ανακαλύψουν νέες παραμέτρους για το διάστημα. Κλείνοντας, τόνισε πως με τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα ενεργοποιηθεί το σύνολο του σχολείου.

Από την πλευρά του, το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής, αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Σιμόπουλου παρατηρώντας πως είναι μια χρυσή ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά για το διάστημα που πλέον «ανήκει στην καθημερινότητά μας και έχουμε καθημερινή επαφή με αυτό», όπως τόνισε. Ιδιαίτερα αναφορά έκανε και στα απλά καθημερινά πράγματα όπως η πλοήγηση στα αυτοκίνητα, ο καιρός και άλλες εφαρμογές που λειτουργούν από δορυφόρους που βρίσκονται στο διάστημα, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γνωρίζουν από πού προέρχονται όλα αυτά τα δεδομένα και γενικότερα να μάθουν τα μυστικά του διαστήματος.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου στην Αμαλιάδα και με την πρόσκληση του κ. Μπίρμπα να έρχεται στο καλύτερο χρονικό σημείο, ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσιος Σιμόπουλος τόνισε πως η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά, τα οποία χαρακτήρισε ως το μέλλον. Επιπλέον, τόνισε πως πλέον τα παιδιά έχουν δυνατότητα να προχωρήσουν περισσότερο με τα μέσα που διαθέτουν, γεγονός που όπως τόνισε εκμεταλλεύονται στο έπακρο προκειμένου να δημιουργήσουν εξαίρετους επιστήμονες που θα δώσουν λύση σε χρόνια και άλυτα ζητήματα.

Η συνέχεια της εκδήλωσης δόθηκε με τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, συζήτηση ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές και πραγματοποίηση εντυπωσιακών πειραμάτων που στόχο έχουν να προσφέρουν περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με τις φυσικές επιστήμες.

Όλη η επικαιρότητα