Ζώα

Στο χειρουργείο τετράποδο θύμα τροχαίου στη Γαστούνη – Σωτήρια επέμβαση

Ακούστε το άρθρο

Άμεσο και σωτήριο ήταν για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του δήμου Πηνειού σε ατύχημα που συνέβη σε αδέσποτο σκυλί.

Την περασμένη Πέμπτη το πρωί, σε κεντρικό δρόμο της Γαστούνης, όπως μας αφηγείται η κτηνίατρος Λεχαινών κ. Παναγιώτα Τσάγκου, αυτοκίνητο χτυπά αδέσποτο σκυλί, τραυματίζοντάς το  σοβαρά στο πίσω αριστερό πόδι. Το σκυλί σωριάζεται στην άσφαλτο ουρλιάζοντας από τον πόνο. Σε ελάχιστα λεπτά συνεργάτης του δημάρχου Αλέξη Καστρινού,  η κ. Φάνια Κανακάκη, ενημερώνει τηλεφωνικά  την κ. Τσάγκου για το περιστατικό και το σκυλί με εντολή του δημάρχου μεταφέρεται στα Λεχαινά, στο ιατρείο για χειρουργική επέμβαση, τα έξοδα της οποίας καλύπτει ο δήμος.

«Κάταγμα ποδοκνημικής» είναι η διάγνωση και το χειρουργείο στήνεται άμεσα από την κ. Τσάγκου και την συνεργάτιδά της.  Μετά από λίγες ώρες η επέμβαση ολοκληρώνεται με επιτυχία και ο τετράποδος ασθενής αναρρώνει στο κτηνιατρείο.

“Ευχαριστούμε τον κ. Καστρινό”

Επισκεφθήκαμε Σάββατο πρωί την κ. Τσάγκου στο ιατρείο της η οποία δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Δήμο Πηνειού και τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό, για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα αδέσποτα. Το σκυλί, ηλικίας  πέντε ετών, χειρουργήθηκε με επιτυχία και ο Δήμος Πηνειού θα αναλάβει την περίθαλψή του για τέσσερεις εβδομάδες. Το σκυλί νομίζω πως θα φιλοξενηθεί σε χώρο πίσω από το Δημαρχείο Γαστούνης, όπως είχε συμβεί και με άλλο σκυλί. Πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει μια συνεργασία των δυο δήμων  ώστε να δημιουργηθεί ένας  χώρος προσωρινής φιλοξενίας άρρωστων αδέσποτων σκύλων για να ολοκληρώνονται οι θεραπείες τους που μερικές ξεπερνούν τον ένα μήνα.»

«Να αλλάξουν νοοτροπίες»

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Λεχαινών κ. Άντα Παναγιωτοπούλου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Πηνειού για το ενδιαφέρον του για τα αδέσποτα. Εύχομαι και οι άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του»

Επίσης η ομάδα Αδέσποτες πατούσες Πύργου, που πληροφορήθηκαν το περιστατικό δήλωσε: «Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο δήμος Πηνειού ανταποκρίθηκε έμπρακτα και ανέλαβε τις ευθύνες του. Μας κάνει το γεγονός αυτό να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν πάγιες νοοτροπίες που αφορούν το θέμα των αδέσποτων.»

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα