Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στο Costa Navarino τον Σεπτέμβρη ο νομπελίστας Π.Κρούγκμαν και ο καλλιτέχνης Τζ.Κουνς

costanavarino.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωτοποριακό Forum με θέμα την τέχνη και τη δημοκρατία θα διεξαχθεί στην Costa Navarino, στις 11-13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum των International New York Times.



Διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων, ο βραβευμένος με Nobel οικονομολόγος Paul Krugman και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jeff Koons, καθώς και περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων με ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, θα διερευνήσουν τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία, θέτοντας το ερώτημα: «Μπορεί η τέχνη να δημιουργήσει πιο δημοκρατικές κοινωνίες;». Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Serge Schmemann, μέλος της Διεύθυνσης Σύνταξης των The New York Times.


Παράλληλα, ομιλητές και προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν σε ένα ξεχωριστό τριήμερο εκδηλώσεων στην Costa Navarino και να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες που προβάλλουν τον φυσικό πλούτο, την ιστορική κληρονομιά, τις ζωντανές τοπικές παραδόσεις και την αυθεντική φυσιογνωμία της Μεσσηνίας.



Η τέχνη αποτελεί θεμελιώδη πτυχή της Costa Navarino, η οποία διαθέτει μια εκτενή συλλογή από έργα σύγχρονης τέχνης και ιστορικά κειμήλια. Με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου, πρότυπου τουριστικού προορισμού και την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως τουριστικής περιοχής υψηλής ποιότητας και παγκοσμίου φήμης, η Costa Navarino ανοίγει τον δρόμο για τις τέχνες και τον πολιτισμό μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλής προβολής παγκοσμίως και προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες. 


Όλη η επικαιρότητα